Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

Tüm ayrıntılarıyla HDP'ye operasyon!

Dün gece saatlerinde Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında 11 HDP'li vekil ile ilgili gözaltı kararı çıkarıldı. Buna binaen gözaltına alınan vekiller, polise direndi. Halen ifade verme işlemleri devam eden vekillerden bazıları adliyeye sevk edildi. İşte tüm ayrıntılarıyla HDP Operasyonu:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-04 10:19:27

Tüm ayrıntılarıyla HDP'ye operasyon!

TİMETURK | HABER MERKEZİ

TBMM'de kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin ardından haklarında fezlekelerle alakalı, aralarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bulunduğu milletvekilleri, savcılıklara giderek ifade vermişti. Ancak bu soruşturmalarda ifade vermeye gitmeyen HDP'li milletvekillerine yönelik ilgili başsavcılıklar tarafından gözaltı kararı verildi.

AA'nın aktardığı haberde HDP'liler hakkındaki gözaltı kararlarının, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındığı bildirildi.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Demirtaş ve Yüksekdağ, İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder, Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Ziya Pir, Gülser Yıldırım ve Nursel Aydoğan.

TÜM GELİŞMELER


- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Demirtaş'ın ilk ifadesi: “İddia olunan suçlara ilişkin sorulacak sorulara cevap vermek istemiyorum. Bizler seçilmiş halk temsilcileriyiz. Şahsımızı değil bizi seçen seçmen kitlelerini temsil ederiz. Şu anda da yasamanın parlamentonun dokunulmazlığa sahip bir üyesiyim. Milletvekili sıfatıyla karşınızdayım. Benim temsil ettiğim bu kimliğe ve halkın iradesine saygısızlık yapılmasına izin vermem mümkün değildir. Ben adil ve tarafsız bir yargı huzurunda hesap vermekten asla çekinmiyorum. Veremeceyeğim hiçbir hesabım da yoktur. Ülkemizde yargının saygınlığı ayaklar altında iken düğmesiz olan cübbelerini iliklemeye çalışan böylesi bir yargılamanın öznesi olmayı da asla kabul etmeyeceğim. Sizin şahsınıza ve kişiliğinize yönelik hiçbir tereddütüm ve saygısızlığım yoktur. Ancak şaibelerle dolu bir siyasi geçmişe sahip olan Erdoğan emretti diye başlatılan bu yargı tiyatrosuna figüran olmayı kabul etmiyorum. Soracağınız hiçbir soruya cevap vermeyeceğim. Yapacağınız hiçbir yargılama faaliyetinin adil olacağına inancım yoktur. Benim buraya getirilmem bile hukuk dışıdır. Siyasetçilerin siyaset arenasındaki muhatapları yine siyasetçilerdir. Yargı mensupları değildir. Bu anlamda sizler evrensel ve demokratik hukuk ilkelerine ve Türkiye'nin imzalamış olduğu aynı zamanda bir Anayasa hükmü de olan uluslararası anlaşmalara bağlı olması gereken yargı mensupları olarak siyasi oyunların ve tezgahların parçası olmayı reddetmelisiniz. Sizden hiçbir talebim ve beklentim yoktur. Siyasi faaliyetlerim nedeniyle ancak beni seçen halkım ve seçmenlerin siyaseten sorgulayabilir.”

- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, getirildikleri Diyarbakır'da adliyeye sevk edildi.

- HDP bu sabah saat 10:00'da açıklama yapacaktı. Ankara Valiliği, HDP Genel Merkezi'ne giriş çıkışları durdurdu. Bu nedenle açıklama yapılamadı.

- Ziya Pir adli kontrolle serbest bırakıldı.

- Saat 13.00 tibari ile Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tutuklanma istemi ile mahkemede olduğu yinelendi.

- Saat 14.00 itibari ile Selma Irmak mahkemeye sevk edildi.

- Gözaltına alınan isimlerden HDP milletvekili Ziya Pir ve İmam Taşçıer savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Şırnak'ta nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

BALUKEN TUTUKLANDI

- İdris Baluken tutuklandı.

SABAHAT TUNCEL GÖZALTINDA

- Sabahat Tuncel gözaltına alındı.

HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAF TIKLAYIN

360816

Haber Ara