Dolar

32,5234

Euro

34,7384

Altın

2.491,64

Bist

9.524,59

Tuluyhan Uğurlu Moğolistan'da konser verdi

Tuluyhan Uğurlu Moğolistan'da konser verdi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-13 12:05:56

Tuluyhan Uğurlu Moğolistan'da konser verdi
Piyano virtüözü Tuluyhan Uğurlu, Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'da konser verdi.

Konser, Türkiye'nin Ulanbator Büyükelçiliği'nin himayelerinde Türk-Moğol Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMOSİAD) sponsorluğunda düzenlenen "Türkiye Günleri" kapsamında opera binasında gerçekleşti.

Etkinliğin açılışında konuşan Türkiye'nin Ulanbator Büyükelçisi Murat Karagöz, kendilerinin Türkiye'nin, Avrasya'nın bir ucunda görev yapan neferleri olduklarını belirtti.

Türkiye'yi dost ve kardeş Moğol halkına daha iyi tanıtmak, anlatmak ve iki ülke arasındaki ilişkileri her alanda güçlendirmek için gayret sarf ettiklerini aktaran Karagöz, "Dünyaca ünlü sanatçımız Tuluyhan Uğurlu'nun ata topraklarımız ile Anadolu arasındaki bağı tarihsel perspektif içinde en veciz şekilde melodilerle ifade etmesinden gurur duyuyoruz" dedi.

Etkinlikte daha sonra piyanist Tuluyhan Uğurlu 5 yaşındaki ödüllü Moğol piyanist Nandin Otgonbayar ile sahne aldı.

Küçük piyanistin ardından Uğurlu, müzik ve görüntülerle Anadolu kültürünü anlatan "Güneş Ülke Anadolu" isimli eserini seslendirdi. Uğurlu, konserinde, Türklerin Orta Asya serüvenine de değindi.

Konserin finalinde Türkiye ve Moğolistan toplumları arasındaki ortak yanlar ve iki toplumun kardeşliği üzerine vurgu yapıldı.

- Konsere Cengiz Han'ın torunu da katıldı

Konsere Cengiz Han'ın 28. kuşak torunu Mayjargal de katıldı.

Konser sonrası Tuluyhan Uğurlu ile bir araya gelen Mayjargal, bir süre görüştü. "Tuluy"un Moğol İmparatorluğu'nun kurucusu Cengiz Han'ın küçük oğlunun ismi olduğunun altını çizen Mayjargal, Tuluyhan Uğurlu'nun Moğolistan'a gelmesinden çok etkilendiğini belirtti.

Orta Asya ve Anadolu kültürünü anlatan eserden çok etkilendiğini dile getiren Mayjargal, Tuluyhan Uğurlu'dan dedeleri ile ilgili bir eser yazıp, en kısa zamanda Moğol halkı ile tekrar buluşmasını istedi.

Tuluyhan Uğurlu ise Orta Asya kültürü, Türklerin göçü, Cengiz Han ve adını taşıdığı Tuluy Han için bir eser yazmanın kendisini çok mutlu edeceğini ve çalışmalara hemen başlayacağını bildirdi.

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, konserin ardından Ulanbator'un tarihi ve turistik yerlerini de gezdi.

Haber Ara