Dolar

32,5163

Euro

34,7352

Altın

2.489,56

Bist

9.524,59

TUGVA’ya erişim talimatı ByLock mesajından çıktı

Malatya’da yargılanan FETÖ mensubunun ByLock mesajları, Türkiye aleyhindeki uluslararası kampanyalara verdiği destek ile vakıflara sızma girişimini ortaya çıkardı. Ortaya çıkarılan bir mesajda, Gülen’in change.org’daki Türkiye karşıtı bir kampanyaya katılımın VPN üzerinden yapılması talimatı verdiği belirlendi. Yazışmalarda FETÖ’nün TUGVA’ya erişim talimatı da tespit edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-21 10:40:41

TUGVA’ya erişim talimatı ByLock mesajından çıktı

FETÖ'den yargılan ByLock kullanıcılarının çözülen yazışmaları FETÖ mensuplarının planlarını ve yapmak istediklerini ortaya çıkardı. Malatya'da FETÖ üyeliğinden 15 yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılanan FETÖ mensubu olduğu belirtilen S.T'nin, ‘ByLock' yazışmaları ortaya çıkarıldı.

75 SAYFALIK YAZIŞMALAR ORTAYA ÇIKTI

Karar'da yer alan habere göre, Gaziantep'te faaliyet gösteren ve FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kapatılan Zirve Üniversitesinde görevli kendisiyle aynı suçtan yargılanan eşinin üzerine kayıtlı telefonda ‘ByLock' kaydı çıkan sanık S.T'nin 75 sayfalık ‘ByLock' yazışmalarında, ‘sohbet toplantıları'nın nerede ve ne zaman yapılacağı, örgüte öğrenci kazandırılması gibi çeşitli konular yer alıyor.

Mesajlarda ayrıca  üst düzey yöneticilerinden gelen talimatların da paylaşıldığı tespit edildi. Deşifre edilen yazışmalarda 1 Şubat 2016'da ‘ByLock' grubundakilere ‘change.org önemli' konu başlığıyla gönderilen mesajda ise FETÖ mensuplarına Türkiye aleyhindeki uluslararası imza kampanyalara destek talimatı veriliyor. Fetullah Gülen'in, 17-25 Aralık süreci sonrası Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine başlatılan kampanyaların desteklenmesini istediği mesajda, “Bu kampanya, günümüz itibarıyla evrensel hukuk sistemi normları açısından Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin dikkatini arz etmek amacıyla başlatılmıştır” denildi.

İZLENMESİ GEREKEN YÖNTEMLER AKTARILDI

FETÖ mensuplarının kampanyaya destek için Türkiye'den katılacakların izlemesi gereken yöntemin de aktarıldığı mesajda, şu bilgilere yer verildi:

“Türkiye'de girecekler için VPN (internete başka bir IP adresi üzerinden bağlanmayı sağlayan hizmet) ile yandex.com adresinden mail adresi alıyoruz. VPN'de change.org'daki imza sayfasına giriyoruz. change.ogr sitesindeki isim-soyadı, e-mail yazan adresleri dolduruyoruz. Ülke adı olarak mutlaka Türkiye'yi seçiyoruz. İmza işlemi sonrası mailinize gelen doğrulama kodunu onaylıyoruz. Yurt dışından katılacakların VPN kullanmalarına gerek yok”

18 Şubat 2016 tarihinde paylaşılan mesajda FETÖ mensuplarının sızma girişimleri de yer aldı. Yazışmada, Türkiye Gençlik Vakfını (TÜGVA) seçen örgüt üyelerinin izlemesi gerekenler şöyle anlatıldı:

“Başlangıç olarak TÜGVA seçilecekse ‘Facebook, Twitter ya da yoldan geçerken vakıf binanızı gördüm ve merak ettim, gelip bilgi almak istedim. Gönüllü faaliyetler yapıyormuşsunuz, dahil olabilir miyim? Şeklinde bir giriş yapılabilir. Şu anda biraz araştırıyorlar ‘acaba insanlar paralel mi, geçmişleri var mı?' diye ancak öğrenci olduğunuzda pek araştırılmıyor. Ayrıca Osmanlıca, İngilizce biliyor olmak yapılan programlarda eğitmen açığını kapatmak adına sizi ön plana çıkarabilir.”

Aynı mesajda “Partiye gelince öğrenciyseniz bu davaya aktif olarak destek vermeye karar verdim, güvendiğimiz insanlar bizi sırtımızdan vurunca daha fazla pasif olmamaya karar verdim' diyerek herhangi bir yere gençlik, kadın kollarına gidilebilir” ifadeleri yer aldı.

Haber Ara