Dolar

32,5702

Euro

34,9795

Altın

2.423,87

Bist

9.722,09

Tuğrul Türkeş'ten Kıbrıs açıklaması: Anlaşamamakta anlaşacağız

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kıbrıs müzakereleri konusunda açıklamalarda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-25 00:59:09

Tuğrul Türkeş'ten Kıbrıs açıklaması: Anlaşamamakta anlaşacağız

Ajanslarda yer alan habere göre; Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kıbrıs müzakereleriyle ilgili, "Son gelişmeler gösteriyor ki Rum tarafı bu kararlı tavrına devam ederse anlaşmamakta anlaşacağız gibi görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Türkeş, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın komisyona çekilen geçici birinci maddesi üzerinde yapılan görüşmede, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Kıbrıs'la ilgili müzakerelerin İsviçre'de devam ettiğini hatırlatan Türkeş, "Rum tarafı görüşmeleri yapıyor görünüp görüşmelerden kaçmak için her vasatı değerlendirmektedir" diye konuştu. Kuzey Kıbrıs lideri Mustafa Akıncı'nın iyi niyeti, müzakerecilerin gayreti, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin desteğine rağmen bir uzlaşma noktası bulunamadığını söyleyen Türkeş, "Bu sene sonuna kadar olacağı bekleniyordu. Son gelişmeler gösteriyor ki Rum tarafı bu kararlı tavrına devam ederse anlaşmamakta anlaşacağız gibi görünüyor" dedi.

Haber Ara