Dolar

32,5737

Euro

35,0006

Altın

2.432,79

Bist

9.753,97

TTK'da toplu sözleşme imzalandı

TTK'da toplu sözleşme imzalandı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-11 15:58:17

TTK'da toplu sözleşme imzalandı
Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) çalışan yaklaşık 9 bin işçiyi ilgilendiren 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu adına, Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) arasında yürütülen ve 1 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2016 tarihlerini kapsayan sözleşmede anlaşmaya varılması dolayısıyla kurumun konferans salonunda imza töreni düzenlendi.

TTK Genel Müdürü Burhan İnan, burada yaptığı konuşmada, çetin müzakereler sonucu saygı ve sevgiyi kaybetmeden toplu sözleşme görüşmelerini sonuçlandırdıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını belirtti.

Sözleşmenin kurum ve çalışanlara hayırlı olması temennisinde bulunan İnan, "Sözleşmeyle işçilere mevcut haklarının yanında yeni kazanımlar da elde etti. Arkadaşlarımızın aldıkları maaşların bereketli olmasını diliyorum. Sözleşme 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği için arada oluşan farkları, 28 Ağustos'ta ödeyeceğiz" diye konuştu.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de maden işçileri adına her yönüyle savunabilecekleri bir sözleşme yapamadıklarını belirterek, "Özellikle aynı işi yapan ve farklı ücret alan arkadaşlarımızın sorunları devam ediyor. İnşallah bir dahaki sefere bu sorunu da çözeceğiz. Ama bütünü itibariyle baktığımızda son yılların en iyi sözleşmesini imzaladığımıza inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat ise son yılların en güzel sözleşmesini imzaladıklarını, verimli ve iş kazasız bir üretim beklediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından TTK Genel Müdürü İnan, GMİS Genel Başkanı Demirci ve Kamu-İş Genel Sekreteri Polat, toplu sözleşmeyi imza altına aldı.

Haber Ara