Dolar

32,3457

Euro

35,0558

Altın

2.310,40

Bist

9.079,97

TSKGV'ye mal varlığını bağışladı

Sinop'ta yaşan emeklinin mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağışladığı belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-22 03:10:35

TSKGV'ye mal varlığını bağışladı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Sinop'ta yaşayan emekli Nazım Kurt, 500 bin liralık mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağışladı.

Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya'nın makamında düzenlenen programda, Demirci köyü Kümes Mahallesi'ndeki 2 katlı evini ve 20 dönüm arazisini vakfa bağışlayan 4 çocuk babası 71 yaşındaki Kurt'a bağışından dolayı altın madalya ve şükran beratı takdim edildi.

Vali Çetinkaya, burada yaptığı konuşmada, "Her Türk asker doğar, asker yaşar ve asker ölür" sözünün hakkını veren Nazım Kurt'a Türk milleti adına şükranlarını sunduğunu söyledi. 

TSKGV Basın Tanıtım ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü emekli Deniz Kurmay Albay Zeki Yağcı ise vakıf olarak en büyük fonksiyonlarının TSK ile Türk milleti arasındaki gönül bağını güçlendirmek olduğunu belirterek, 500 bin lira değerindeki mal varlığını vakfa bağışlayan Kurt'a davranışından ötürü teşekkür etti.

"TSK'ya her şeyim feda olsun"

Nazım Kurt ise çocuklarının yurt dışında yaşadığını, kendisinin bağışladığı 2 katlı evde yalnız yaşadığını ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Yaptığım bağıştan dolayı çok mutluyum. Bu mutluluk dille tarif edilemez, yaşamak gerekli. Akşam yatağıma yattığım zaman artık huzurla yatacağım. Çünkü görevli askerimin bir düğmesine bir iplik olabilmişsem, uçağımızın bir vidasına rondela olabilmişsem kendimi mutlu addederim. Yapmış olduğum bağış benim için küçük olabilir ama katkım küçük de olsa bununla gurur duyuyorum. TSK'ya her şeyim feda olsun. Bundan sonra kazanacak olduğum mal ve mülk de yine TSK'nın olacak."

Haber Ara