Dolar

32,3200

Euro

35,1252

Altın

2.299,02

Bist

9.041,20

TSK ve ÖSO güçleri, Bab merkezine yöneliyor

TSK ve ÖSO güçleri, Bab ilçesinde IŞİD'i 3 yönden kuşattıktan sonra merkezin içine yöneliyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-08 16:41:57

TSK ve ÖSO güçleri, Bab merkezine yöneliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçe merkezini IŞİD'den almak için operasyonlarını yoğunlaştırdı. Merkeze hakim tepeler IŞİD'den alınırken, merkezin batı mahallerine sokulan ÖSO ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Bab'daki AA muhabirinin bildirdiğine göre, IŞİD hedeflerinin imhasının sürdüğü harekatta, Vatan Hastanesi'nin bulunduğu merkeze hakim Şeyh Akil ile diğer bazı tepeler IŞİD'den kurtarıldı.

ÖSO güçleri tepelik alanlardan merkezin içine doğru hamle yaparak batı yakasındaki Mantıka Garbiyya, Villalar ve Cebel Akil mahallelerinde IŞİD'le şiddetli çatışmalara girdi.

Çatışmalar devam ederken, IŞİD bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları düzenliyor.

Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki ilerlemelerle TSK ve ÖSO, Bab merkezini kuzey, batı ve doğudan kuşatmış durumda.

TSK ve ÖSO'nun Türkiye sınırından Suriye içlerine ilerleyişi 35,1 kilometre derinliğe ulaşmış bulunuyor.

Fırat Kalkanı unsurları, ilçe merkezine hızla girmek yerine, IŞİD'in direnişini kırmak için Bab'ın çevresini kuşatma yolunu seçmişti. Böylelikle sivil kayıpların da önüne geçilmesi amaçlanıyor.

GÜNEYDE REJİMİN FIRSATÇILIĞI VE RUSYA DESTEĞİ

Fırat Kalkanı Harekatı'nın IŞİD üzerinde oluşturduğu baskıdan istifade eden Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin Bab'a ilerleyişi sürüyor.

Bab'ın güneyine yerleşen rejim güçleri son 5 günde 3 kilometre ilerleyerek merkezin 3,3 kilometre yakınına sokuldu. Rejim güçlerinin önündeki ilk hedef, Bab'ın en büyük beldesi olan Tadif.

Esed ordusu ve rejim yanlısı yabancı grupların ilerleyişi sırasında Rusya da IŞİD hedeflerini savaş uçaklarıyla vuruyor.

Bab merkezde tüm yönlerden kuşatmaya giren IŞİD'in, bölgeden çekilmek istemesi durumunda, Rakka yönünde Halep'in doğu kırsalına çekilebileceği bir koridor bulunuyor.

WhatsApp Image 2017-02-08 at 15.39.48

Haber Ara