Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

TSK ve ÖSO El Bab ilçe merkezinde!

TSK ve ÖSO, El Bab ilçe merkezini ele geçirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-23 14:26:01

TSK ve ÖSO El Bab ilçe merkezinde!

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun birlikte başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtının 184. gününde El Bâb ilçe merkezi tamamen ele geçirildi.

Harekâtta yer alan ÖSO'nun saha komutanlarından Ahmed el-Şahabi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bab kent merkezinin kontrolü şimdi muhaliflerde. Mayın ve patlayıcılardan dolayı kontrolü bir şekilde ilerliyoruz. Ama kent merkezi artık muhaliflerde'' diye konuştu.

TSK ve ÖSO, 24 Ağustos'ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatında Azez-Cerablus arasını IŞİD'den aldıktan sonra, geçen Aralık ayı başında Bab'a yönelmişti.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 184. gününde şimdiye kadar bin 900 kilometrekareden fazla alan TSK ve ÖSO tarafından ele geçirildi.

Harekatın derinliği Türkiye sınırından Suriye içlerine 35 kilometreye ulaştı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, dün yaptığı açıklamada, El Bâb'da temizlik harekâtı yapıldığını ve ilçe merkezindeki IŞİD'li sayısının 100'den az olduğunu söylemişti.

FİKRİ IŞIK'TAN AÇIKLAMA

Fikri Işık, gazetecilere açıklamada şöyle konuştu:

"El Bab'a girileli çok oldu biliyorsunuz ama bugün şunu söyleyebiliriz; El Bab'ın tamamına yakını artık kontrol altına alındı, ilçe merkezine de girildi. Şu anda büyük oranda arama tarama faaliyetleri yürütülüyor. Arama tarama faaliyetleri bittiğinde El Bab tamamen DEAŞ unsurlarından temizlenmiştir diyeceğiz. Artık fazla bir zamana ihtiyaç kalmadı. Bugün itibarıyla şehir merkezine de tamamen girildi ve arama tarama faaliyetleri başlamış oldu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara