Dolar

32,3282

Euro

35,0649

Altın

2.282,13

Bist

8.998,75

TSK'nın tankları Afrin'in karşısına konuşlandırıldı

Afrin operasyonu öncesinde sınırda hareketlilik sürüyor. TSK'nın 10 tankı sınıra konuşlandırıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-16 17:58:15

TSK'nın tankları Afrin'in karşısına konuşlandırıldı

Afrin operasyonu öncesinde sınırda hareketlilik devam ediyor. TSK'nın 10 tankı sınıra konuşlandırıldı. Habertürk'ün haberine göre, tank sevkiyatı gün boyu sürecek. Bölgeye askeri sevkiyat da gün boyunca devam etmişti. Afrin operasyonuna ilişkin olarak bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orgeneral Hulusi Akar ve ABD öncülüğündeki koalisyon sözcüsünden de açıklamalar gelmişti.

72 saat önce Hassa'nın karşısında bulunan terör örgütü YPG'ye yönelik topçu atışları yapılmıştı. Yine bugün öğle saatlerinde de Azez bölgesinden Afrin bölgesine topçu atışları yapılmıştı. Tankların Şanlıurfa'daki zırhlı birliklerden geldiği belirtiliyor.

ASKERİ SEVKİYAT SÜRÜYOR

Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesinin karşısında bulunan Türkiye tarafına tank ve askeri araç sevkiyatları sürüyor.

Batı ve Doğu illerinden gönderilen, tank, fırtına obüs topları ile askeri araçlar, Suriye sınırında bulunan Kilis ile Hatay sınırına sevk ediliyor.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nın kontrolünde bulunan Afrın ilçesinin karşısında bulunan Kilis ve Hatay bölgelerine Batı ve Doğu illerinden yola, tank, fırtına obüs topları ile askeri araçlar tırlar üzerinde sevk ediliyor.

OĞULPINAR'DA NAMLULAR AFRİN'E ÇEVRİLDİ

Reyhanlı sınırında bulunan Oğulpınar Sınır Karakolu'na konuşlandırılan obüs ve füzelerin namluların ucu Afrin yönüne çevrildi. Karakolun batı tarafında konuşlanan obüsler ve füze rampaların gelecek emirlere göre PYD'nin mevzilerini bombalayacak.

"TEYAKKUZDA OLUN" TALİMATI

Çok sayıda askeri zırhlı araç, sınır noktasındaki Reyhanlı ilçesinde bulunan Oğulpınar Sınır Karakolu'na konuşlandırıldı. Sınır birliklerine "teyakkuzda olun" talimatı verildi.

Afrin operasyonu kapsamında Hatay'ın sınır ilçeleri Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı'daki birliklere zırhlı askeri araç sevkıyatı devam ederken, askerler elleri tetikte verilecek emirleri bekliyor.

Öte yandan, yeni savunma sistemlerinin alt yapı çalışmaları için karakolda iş makineleri çalışmaya devam ediyor.

Haber Ara