Dolar

32,5623

Euro

34,7059

Altın

2.413,65

Bist

9.645,02

TSK'nın Afrin operasyonu dünya basınında

Dünya basını Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'na geniş yer ayırdı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-21 13:42:59

TSK'nın Afrin operasyonu dünya basınında

Türkiye'nin dün saat 17.00 itibariyle başlattığı Afrin'deki 'Zeytin Dalı Operasyonu'na tüm dünya basını manşetten yer verdi.

Haberi manşetten okuyucularına aktaran Al Jazeera English, 'Afrin harekatı başladı, Türk jetleri YPG mevzilerini vuruyor' başlığını kullandı.

BBC'de de birinci haber Afrin operasyonu. 'Türk savaş uçakları saldırıyor' diyen BBC, Suriye'nin kuzeyinde yeni bir cephe açıldığını belirtti.

THE GUARDIAN (İNGİLTERE)
Türkiye "Kürt terör grupları kontrolü altındaki Afrin'e bombardımana başladı" başlıklı haberde, "Saldırılar Türkiye'nin bir hafta boyunca Türkiye'nin sürekli olarak dile getirdiği, 'YPG'yi Afrin'den ve çevreleyen alandan temizleyeceğiz' açıklamalarının ardından geldi. 

DER SPIEGEL (ALMANYA)
"Zeytin Dalı Operasyonu başladı. Türkiye Suriye'deki YPG mevzilerini bombalıyor. Berlin ve Moskova durumdan endişe duyduğunu açıkladı." ifadelerini kullandı. "Türkiye uluslararası endişeye karşın Suriye'nin kuzeyinde çok kapsamlı bir operasyona başladı. Türk Genelkurmay'ı ABD'nin müttefiki YPG'ye karşı operasyonu başlattı.

THE INDEPENDENT (İNGİLTERE)
"Türk savaş uçakları PKK ve YPG hedeflerine saldırıyor. Ankara, Afrin'e muhalif savaşçıların yerleşmesini destekliyor. Üst düzey bir Türk yetkili, "Operasyonun amacı bölgeyi Türkiye'de saldırı düzenlemek için üs olarak kullanan örgütten temizlemek istiyoruz" dedi.

THE BILD (ALMANYA)
Haberi "Erdoğan harekâtı başlattı" başlığıyla duyurdu. Bild, "Türkiye Suriye'nin kuzeyindeki Kürt yapılanmasını uzun zamandır tehlike olarak görüyor. Ancak ABD'nin müttefikine yönelik saldırının risklerle dolu olduğu yorumu yapılıyor." ifadesini kullandı.

DIE PRESSE
"Zeytin Dalı adı verilen harekatın başladığını Erdoğan duyurdu. Savaş uçakları bombardımana başladı ve Başbakan Binali yıldırım kara harekatının bugün başlayacağını açıkladı." diye yazdı.

RBC UKRAINE (UKRAYNA)
"Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde operasyon düzenliyor." Milli Savunma Bakanı Nuretin Canikli, Türkiye'nin başka çaresi kalmadığını ve Suriye'nin kuzeyini terör gruplarından temizlemek zorunda olduğunu açıkladı".

Haber Ara