Dolar

32,5623

Euro

34,7059

Altın

2.413,65

Bist

9.645,02

TSK, Halep’te YPG mevzilerini vurdu

Halep'teki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türk Ordusu (TSK), dün sabah Mennagh ve Ayn Daqnah kentlerinde YPG’nin mevzilerini bombaladığı bildirildi. YPG, TSK tarafından gerçekleştirilen son operasyon hakkında bir açıklama yapmadı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-16 10:12:48

TSK, Halep’te YPG mevzilerini vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Halep'in kuzey kırsalında Halk Savunma Birlikleri'ne (YPG) yönelik operasyon düzenlediği bildirildi.

Halep'teki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türk Ordusu dün sabah Mennagh ve Ayn Daqnah kentlerinde YPG'nin mevzilerini bombaladı.

YPG, Halep'in kuzeyindeki TSK tarafından gerçekleştirilen son operasyon hakkında bir açıklama yapmadı.

Son zamanlarda TSK, Suriye'nin Rojava sınırına yönelik askeri yığınak yapmayı sürdürürken, Suriye'nin kuzeyinden gelen raporlar, YPG güçlerinin Serekaniye bölgesinden geçerek Türkiye sınırına doğru ilerlediğini bildirdi.

Bu arada YPG'nin, Suriye-Türkiye geçişine yakın El Haseke Vilayetine yakın zamanda çok sayıda takviye yerleştirdiği bildirildi.

Kuzey Suriye'den gelen haberlere göre, YPG takviyeleri Rasul Ayn kentindeki sınır kapısına konuşlandırıldı.

Rejim kartışı muhalif savaşçılar,  YPG'lilerin bu sınır bölgesinde yeni siperler ve kum duvarları yükselttiklerini bildirdi.

Türk Ordusunun, Fırat'ın doğusunda büyük çaplı bir operasyon başlatmaya hazırlandığı hakkında çıkan haberlerden sadece bir hafta sonra YPG harekete geçti.

 RAKKA'NIN KUZEYİNDEKİ SINIR TELLERİ KALDIRILDI

Öte yandan Şam karşıtı muhalif savaşçılar, dün gece Türk Silahlı Kuvvetlerinin El Rakka Vilayetinin kuzey sınırındaki sınır telini kaldırdığını bildirdi.

Muhalif savaşçıların iddialarına göre, sınır çiti El Rakka Vilayetinin Tal Abyad kasabasının kuzeyinden tamamen kaldırıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu hareketi, medyada yer alan Fırat'ın doğusunda yeni bir askeri operasyon hakkında haberlerin yayılmasından bir hafta sonra geldi.

Haber Ara