Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

TSK'dan beraat açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, sonuçlanan davalar hakkında kendi sitesinde bir açıklama yayınladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-29 16:03:13

TSK'dan beraat açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, askerlere yönelik açılan davalar hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak; hukukun üstünlüğüne saygının gereği ve adil yargılanma ilkesi çerçevesinde, söz konusu yargılamaların hakkaniyete uygun neticeleneceğine olan inancımız sürekli olarak muhafaza edilmiş, verilen beraat kararları ile birlikte bu yöndeki inanç ve beklentilerimizin haklılığı tekrar ortaya çıkmıştır" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı, sonuçlanan davalar hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı. Genelkurmay'ın internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"1. Kamuoyunda farklı isimlerle adlandırılan, sonrasında sahte delillerin kullanıldığı ortaya çıkan ve süreç içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını derinden üzen davalar beklendiği şekilde beraat ile sonuçlanmıştır.

2. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak; hukukun üstünlüğüne saygının gereği ve adil yargılanma ilkesi çerçevesinde, söz konusu yargılamaların hakkaniyete uygun neticeleneceğine olan inancımız sürekli olarak muhafaza edilmiş, verilen beraat kararları ile birlikte bu yöndeki inanç ve beklentilerimizin haklılığı tekrar ortaya çıkmıştır.

3. Alınan bu kararlar çerçevesinde, beraat eden personelimizin, ailelerinin ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının sevincini yürekten paylaşır, kendilerine sağlıklı ve mutlu günler dileriz."

Haber Ara