Dolar

32,5077

Euro

34,7725

Altın

2.424,18

Bist

9.724,84

TSK: 1 haftada 99 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK ile mücadele harekâtı kapsamında, son bir haftada 99 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-01 16:08:37

TSK: 1 haftada 99 terörist etkisiz hale getirildi

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, 24-30 Mart tarihlerinde, PKK ile mücadelede, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda, 99 PKK'lının etkisiz hale getirilirken, 52 piyade tüfeği, 109 el bombası, 1 havan (82 mm), 1 uçaksavar makineli tüfek, 5 roketatar ele geçirildi, 24 EYP tespit edilerek, imha edildi.

Ayrıca, yaklaşık 4 bin 300 kilo amonyum nitrat, 13,5 kilo A4 patlayıcı ile çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile EYP yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı madde ele geçirildi.

PKK'lılar tarafından kullanılan 56 sığınak, barınak ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirilirken, arananlar listesinde ikiz plaka kaydı bulunun bir araç ele geçirildi. PKK'nın en önemli finansal kaynaklarından olduğu belirtilen kaçakçılık ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler sonucunda; 839 kilo esrar, 4 bin 550 litre akaryakıt ve 50 bin 560 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 4 bin 201 kişi yakalandı.

TSK tarafından yapılan açıklamada; bu hafta özellikle Lice, Hani, Nusaybin, Anılmış, Kemerli, Tatvan, Yüksekova ve Patnos bölgelerinde yürütülen operasyonlar sonucunda PKK'ya ağır darbe indirildiği ve örgütün önemli kayıplar vermesinin sağlandığı vurgulandı.

Örgütün önemli gelir kaynaklarından olduğu belirtilen uyuşturucu ve kaçakçılık faaliyetleri, hudut hattında alınan tedbirlerle engellenmeye devam edilirken, hudut bölgelerinde alınan tedbirler sayesinde hafta içinde yaklaşık 4 bin kişi yakalandı. Çok miktarda uyuşturucu madde, kaçak sigara ve yakıt ele geçirilirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır güvenliğini sağlamaya ve PKK ile mücadelesine azim ve kararlılıkla devam ettiği belirtildi.

TSK'nın açıklamasında, ayrıca "Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve vatandaşlarının güvenliğini sağlamak maksadıyla, milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta PYD/YPG/PKK, FETÖ/PDY ve DEAŞ olmak üzere diğer tüm terör örgütleriyle mücadelesini azim ve kararlılıkla kesintisiz olarak sürdürmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri, yüce Türk Milletinin emrinde bugün olduğu gibi bundan sonra da vatan toprağının korunması için kendisine verilecek her türlü görevi yerine getirmeye hazırdır" denildi.

 

Haber Ara