Dolar

32,4927

Euro

34,6026

Altın

2.478,83

Bist

9.559,24

TSE Onaylı Oto Ekspertiz Ucuz ve Verimli

TSE Onaylı Oto Ekspertiz yasalarla zorunlu tutulmasıyla ikinci el araç alım ve satım işlemleri de standartlara bağlanmış oldu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-16 21:04:43

TSE Onaylı Oto Ekspertiz Ucuz ve Verimli

Global anlamda büyük bir problem haline gelmiş olan ikinci el araç alım ve satım işlemleri Türkiye'de çözüme ulaştırıldı. TSE onaylı oto ekspertiz artık hem erişilebilir hem de daha verimli veriler sunabiliyor.

TSE onaylı oto ekspertiz ile tüm taşıtlar artık ekspertiz işlemiyle satışa sunuluyor.

Ekspertiz işleminde nelere bakılır:

Lastikler

Şasi

Yürür Aksam

Kozmetik Hasarlar

Kayışlar

Sıvılar

Radyatör

Akü

Kaporta

Kullanım Durumu

Gibi alanlara bakılıyor. Özellikle motorsiklet ekspertizi dahil tüm motorlu taşıtlarda bu kontrollerin yapılması sadece finansal değil hayati anlamda da önem taşıyor. Ulaşım sağlamak için kullanılan taşıtlar aktif olarak her gün onlarca can taşıyorlar. Bu taşıtların oto ekspertiz işleminin yapılması, muayene ve geçmişlerinin kontrol edilmesi önemli. Ekspertiz işlemi taşıtların emniyetini sağlamakta ilk ölçüt.

Üretim teknikleri sayesinde artık otomobillerin ömürleri uzadı. Her otomobil artık ömrü boyunca en az bir kere el değiştirmekte. İkinci el otomobil satışı stresli, pahalı ve verimsiz olmak zorunda değil. Yaygınlaşan bireysel ulaşım metotları ile otomobil ve motorsiklet harici ulaşım araçlarının da benimsenmesi uzak değil. Uzmanlar bu araçlar için de regülasyonları hazırlamaya başladı bile.

Özellikle Elektrikli araçların ekspertiz muayene ve servis işlemleri dizel veya benzinli arabalardan farklılıklar gösteriyorlar. Bunların yanında motorsikletler de artık elektrikli olabiliyorken, bunların yanında hidrojen, cng gibi teknolojilerle çalışan hibrit araçlar da dahil olmakta.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara