Dolar

32,5889

Euro

34,8091

Altın

2.418,57

Bist

9.645,02

TSB'den 'kredi kartı bilgilerinizi paylaşmayın' uyarısı

TSB'den 'kredi kartı bilgilerinizi paylaşmayın' uyarısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 10:52:27

TSB'den 'kredi kartı bilgilerinizi paylaşmayın' uyarısı
Türkiye Sigorta Birliği (Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği -TSB), vatandaşlara, "TSB adını kullanarak prim iadesi yapacağı iddiasıyla başta kredi kartı kişisel bilgilerinizi isteyenlerle sakın paylaşmayın" uyarısında bulundu.

TSB tarafından yapılan açıklamada, son günlerde kendilerini Birlik çalışanı gibi tanıtan bazı kişilerin vatandaşları arayarak sigorta poliçeleriyle ilgili alacakları bulunduğunu ve iade için kişisel bilgilerini talep ettiğine yönelik başvuruların arttığı belirtildi.

Kredi kartı başta olmak üzere, kişisel bilgilerini paylaşmamaları yönünde vatandaşların uyarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dolandırıcılık eylemini gerçekleştirenlerin aradıkları kişilere sigorta primlerinin fazla tahsil edilmiş olduğunu tespit ettiklerini ve iade edilebilmesi için kredi kartı ile kimlik bilgilerine ihtiyaçlarının olduğunu söyledikleri belirtiliyor. Kart bilgilerini veren vatandaşlardan ise bir süre sonra hesaplarından para çekildiğine dair şikayet alınıyor.

Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği olarak vatandaşlarımızdan telefonla veya diğer yöntemlerle kredi kartı ya da kimlik bilgilerini talep etmemiz hiçbir şekilde söz konusu değildir. Vatandaşlarımıza kendilerini arayan kişilerle bilgilerini paylaşma konusunda çok hassas davranmalarını, şüpheli durumlarda mutlaka ilgili makamlara başvuruda bulunmalarını önemle hatırlatırız."

Haber Ara