Dolar

32,5748

Euro

34,8036

Altın

2.502,09

Bist

9.693,46

Trump yönetimindeki ABD’nin dünya çapındaki imajı düştü

Amerikan haber kanalı CNN, ülkenin koronavirüse verdiği tepki nedeniyle Başkan Trump yönetimindeki ABD'nin dünya çapındaki imajının düştüğünü bildirdi. Pew tarafından yapılan araştırmada, Trump, Rus ve Çin liderlerinden daha az güvenilir bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-20 09:21:46

Trump yönetimindeki ABD’nin dünya çapındaki imajı düştü

Amerikan haber kanalı CNN, ülkenin koronavirüse verdiği tepki nedeniyle Kasım ayında başkanlık seçimlerine hazırlanan Trump yönetimindeki ABD'nin dünya çapındaki imajının düştüğünü bildirdi.

Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan küresel bir anket, birkaç müttefik ülkedeki insanların Başkan Trump'ın sıhhi krize karşı tutumundan alarma geçtiğini ve onu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping de dahil olmak üzere diğer dünya liderlerinden daha az güvenilir olarak gördüğünü gösterdi.

Trump'ın kişisel puanları yıllık endekste daha da düştü. İngiltere, İspanya, Fransa ve Almanya'dan ankete katılanlar Trump'a, eski Başkanlardan George W. Bush ve Barack Obama yönetimine verdiği en yüksek puanlarının çok altında puanlar verdi.

Trump, yalnızca sağcı popülist partileri destekleyen katılımcılar arasında destek buldu.

Pew, yirmi yıldır ABD'nin en önemli uluslararası ortaklarından 13'ü arasında araştırma yaptı.

Pew'in telefonla yaptığı araştırma Avustralya, Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Hollanda, Güney Kore, İspanya, İsveç ve Birleşik Krallık'tan 13.000'den fazla yetişkinle görüşülerek gerçekleştirildi.

Kaynak: newzfeed.ru

Haber Ara