Dolar

32,3654

Euro

35,0198

Altın

2.324,97

Bist

9.079,97

Trump yarışta iyice geriye düştü

Başkanlık seçimlerinde son anketler, uzun yıllardır Cumhuriyetçilerin kazandığı bazı eyaletlerde Clinton'ın, Trump'ın önünde olduğunu ortaya koydu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-21 21:29:36

Trump yarışta iyice geriye düştü

ABD'de başkanlık seçimlerine üç haftadan az bir süre kala yapılan son anketler, Demokrat Partinin adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, kritik eyaletlerde de Cumhuriyetçi rakibi iş adamı Donald Trump'ın önünde olduğunu ortaya koydu.

Ülkede8 Kasım'da yapılacak 58. başkanlık seçimleri için geriye sayım sürerken bazı kritik eyaletlerde yapılan son anketler, Trump'ın kan kaybettiğini ve ibrenin giderek Clinton'a doğru kaydığını gösterdi.

Başkanlık seçim sürecinde ülke genelindeki anketler kadar seçim sonuçlarına ciddi etkisi olması beklenen eyaletlerdeki sonuçlar da yakından takip ediliyor.

Georgia ve Arizona'da Clinton önde

Atlanta Journal ile Constitution firmasının ortak anketine göre 1996 seçimlerinden bu yana Cumhuriyetçi adaylara oy veren Georgia eyaletinde Clinton, yüzde 44'e yüzde 42 ile Trump'ın önüne geçmiş gözüküyor. Son haftalara kadar başa baş bir yarışın sürdüğü Georgia'da Clinton, az farkla da olsa öne geçerek ekstra moral kazandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara