Dolar

32,5676

Euro

34,7173

Altın

2.487,06

Bist

9.524,59

Trump: Washington'daki protestocular hayduttur

New Hampshire'daki destekçilerine konuşan ABD Başkanı Trump, Washington’daki protestocular için, 'Onlar dostça protestocular değillerdi, haydutlardı' ifadelerini kullandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-29 09:20:12

Trump: Washington'daki protestocular hayduttur

ABD Başkanı Donald Trump, Washington'da düzenlenen ırkçılık karşıtı yürüyüşe katılan protestocular hakkında, tepki çekecek ağır ifadeler kullandı.

Trump'ın protestocularla ilgili açıklaması, Cumhuriyetçi Parti Kurultayı'nın bitiminin son günü, Beyaz Saray'da başkanlık adaylığını kabul eden bir konuşma yaparken geldi.

Konuşmasında New Hampshire'daki destekçilerine hitap eden Trump, Washington'daki protestocular için, "Onlar dostça protestocular değillerdi, haydutlardı" ifadelerini kullandı.

Bu arada Trump, korona ile olan ilişkileri ve bunun sonucunda ortaya çıkan ekonomik ve sosyal krizler nedeniyle seçim çalışmalarına Demokrat rakibi Joe Biden'dan daha geç başlıyor.

Nielsen Vakfı'nın verileri, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhuriyetçi Parti konferansı sırasında yaptığı konuşmayı izleyenlerin sayısının rakibi Joe Biden'ın seçimlerdeki konuşmasını izleyenlerin sayısından daha az olduğunu gösterdi.

Öte yandan ABD'de yayın yapan siyasi analiz sitesi "Real Clear Politics"in derlediği güncel anketlere göre ise, ülke genelinde Demokrat aday Biden, yarışı Trump'ın ortalama yüzde 7,6 önünde götürüyor.

CBS, ABC, Washington Post ve Economist anketlerinde de Biden, Trump'ın yüzde 10 önünde görünüyor.

ABD'de 59. başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020 Salı günü gerçekleştirilecek.

Kaynak: Ajanslar

Haber Ara