Dolar

32,3314

Euro

35,0675

Altın

2.308,48

Bist

9.079,97

'Trump ve Rusya ilişkileri soruşturulacak'

ABD Kongresi, Rusya ile Donald Trump'ın kampanyaları arasındaki ilişkileri soruşturacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-02 11:53:41

'Trump ve Rusya ilişkileri soruşturulacak'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

BBC'nin haberine göre Rusya'nın 2016'daki başkanlık seçimlerine müdahalede bulunup bulunmadığı halen tartışılıyor. Konu şimdi Temsilciler Meclisi'nde. Meclis'in istihbarattan sorumlu heyeti, araştırma yapacak.

CIA (ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı) ve diğer istihbarat servisleri, Rusya'nın Trump'ın seçilmesi ve rakibi Hillary Clinton'ın gücünün azalması için Amerikan seçimlerine müdahale konusunda büyük çaba harcadığını iddia ediyor.

Trump, ekibinin kampanyası sırasında Rus yetkililer ile bağlantıda olduğu iddialarını reddediyor.

ADALET BAKANI'NIN GÖRÜŞMELERİ ORTAYA ÇIKTI

Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın Trump'ın kampanyası sırasında Rusya'nın ABD Büyükelçisi Sergei Kislyak ile iki defa görüştüğü ortaya çıktı. Sessions'a Senato'daki yemini sırasında bu sorulmuştu. Sessions, bu soruya hiçbir Rus yetkiliyle irtibat kurmadığını söyleyerek yanıt vermişti.

DEMOKRATLAR: İSTİFA ETSİN

Temsilciler Meclisi'nin Demokrat lideri Nancy Pelosi, 'yemin altıdayken yalan söyleyen' Sessions'ın istifa etmesi talebinde bulundu.

DEVAM EDEN SORUŞTURMADAN "EL ÇEKMESİ" İSTENİYOR

Sessions'ın denetimi altında olan FBI'ın (Amerikan Federal Soruşturma Bürosu) da Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale iddiaları hakkında bir soruşturma yürütmesi, Sessions'a soruşturmayı bırakması konusunda taleplerin gelmesine yol açıyor.

FLYNN İSTİFA ETMİŞTİ

Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı olarak atadığı Michael Flynn'in ise Rusya'nın ABD Büyükelçisi Sergei Kislyak ile yaptırımlar konusunda görüştüğü ortaya çıkmıştı. Bu görüşmeler hakkında Beyaz Saray'a dürüst davranmamakla suçlanan Flynn, görevinden ayrılmıştı.

Haber Ara