Dolar

32,3654

Euro

35,0198

Altın

2.324,97

Bist

9.079,97

Trump ve Obama buluşuyor

ABD'nin 45. Başkanı Trump, koltuğu devraldığı Obama ile bir araya gelecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-10 15:56:18

Trump ve Obama buluşuyor

Euronews'in haberine göre; Amerika Birleşik Devletleri'ndeki seçimin ardından yeni başkan 20 Ocak'ta görev başına geçecek.

TRUMP SARAY'A DAVETLİ

Ancak Barack Obama şimdiden Trump'ı Beyaz Saray'a davet etti ve Obama ile Trump perşembe günü Washington'da biraraya gelecek.

CLİNTON'IN YANINDAYDI

Obama seçim öncesinde desteğini açıklamış ve açıkça Demokrat Partili aday Hillary Clinton'dan yana tavır almıştı.

SEÇİM SONRASI OBAMA NE SÖYLEDİ?

Mağlubiyetin ardından o da “kin gütme zamanı değil” dedi ve Cumhuriyetçi bir başkandan koltuğu devraldığı dönemi hatırlattı:

“Seçilen başkanla benim aramda belirgin farklar olduğu bir sır değil. Fakat hatırlayın, 8 yıl önce Başkan Bush ile benim aramda da yine önemli farklılıklar vardı. Ancak bizim bir an önce işbaşı yapabilmemiz için başkan ekibi en kibar ve en profesyonel şekilde yumuşak bir geçiş yapılmasını sağladı.”

Gecenin galibi Donald Trump seçim ertesini daha çok tebrikleri kabul ederek geçirdi ve yeni hükümetin hazırlıkları için danışmanlarıyla toplantılar yaptı.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Trump seçim sonrası zafer konuşmasında ise kampanya döneminin aksine birleştirici mesajlar verdi:

“Amerika için şimdi bölünmelerin yaralarını sarma zamanı. Ülkenin her yanındaki tüm cumhuriyetçilere, demokratlara ve bağımsızlara sesleniyorum birlik içinde bir halk olarak birleşmemiz gerekiyor… Zamanı geldi.”

Donald Trump konuşmasında ayrıca sıklıkla ekonomiye ve yatırımlara vurgu yaptı. Trump altyapıya büyük yatırımlar yapılacağını ve önemli oranda büyüme sağlanacağını vaad etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara