Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Trump ve medya gerilimi halka nasıl yansıyor?

ABD Başkanı Donald Trump ile Amerikan medyası arasındaki gerilim, halkın görüşüne de yansıyor. Yapılan bir ankete göre Beyaz Saray ve Trump’tan gelen açıklamalara güvenmeyen halk, buna karşın Trump’ın Twitter kullanmasını ‘medya filtresini’ kaldırması nedeniyle destekliyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-09 14:54:34

Trump ve medya gerilimi halka nasıl yansıyor?

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medyayı sık kullanması ve ülkesindeki basın yayın kuruluşlarıyla girdiği polemiklerle biliniyor.

ABD'deki ana akım medyayı ‘yalan haber medyası' olarak adlandıran Trump, Twitter sayesinde halkla doğrudan iletişim kurabildiğini savunuyor.

Yapılan bir anket çalışmasından, Trump'ın basın kuruluşlarıyla kavgası ve yoğun sosyal medya kullanımına ilişkin ilginç sonuçlar çıktı.

"RESMİ AÇIKLAMALARA NE KADAR GÜVENİYORSUNUZ?

Hükümete muhalif çizgisiyle bilinen ve Trump tarafından CNN televizyonu ve SRSS şirketi tarafından yapılan ankete göre, halk Trump'ın yoğun Twitter kullanımına ilişkin görüşleri tamamen olumsuz değil. Ancak hem ABD Başkanı'nın, hem de Beyaz Saray'ın açıklamalarına dair güvensizlik dikkat çekiyor. Ankete katılanların “Beyaz Saray'ın resmi açıklamalarına ne kadar güveniyorsunuz?” sorusuna verdiği yanıtlar, bu güvensizliği gösterir nitelikte.

Zira katılımcıların yalnızca yüzde 5'i bu soruya “Neredeyse hepsine inanıyorum” yanıtını verdi. “Çoğuna inanıyorum” diyenlerin oranı yüzde 19'da kalırken, “Sadece bazılarına inanıyorum” diyenlerin oranı yüzde 43 oldu. Katılımcıların yüzde 30'u ise Beyaz Saray'dan gelen hiçbir resmi açıklamaya inanmadıklarını belirtti. Başkan Trump'ın Twitter'da dile getirdiği iddiaların ‘genellikle yanlış çıktığını' savunanların oranı ise yüzde 63 oldu. Ayrıca katılımcıların yüzde 60'ı, Trump'ın tweet'lerinin ‘yanlış anlaşılmaya müsait' olduğu yönünde görüş bildirdi.

Twitter'ı, bir başkanın halkla iletişim kurması için riskli bir yöntem olarak tanımlayanlar yüzde 71, Trump'ın sosyal medyada dünya liderlerine yanlış mesajlar verdiğini söyleyenlerse katılımcıların yüzde 72'sini oluşturdu. Ancak Trump'ın sosyal medya kullanımına ilişkin olumlu görüşler de yok değil. Ankete katılanların yüzde 71'i, Twitter sayesinde Trump'ın halkla arasında ‘medya filtresi' olmadan doğrudan iletişim kurabildiğini ifade etti. Yüzde 45'i ise sosyal medyanın, başkanın önemli konularda fikirlerini paylaşabilmesi için etkili bir platform olduğunu belirtti.

KARNE KIRIK DOLU

Ankette, Trump'ın birçok politikası ile ilgili olumsuz görüşler dikkat çekiyor. Katılımcıların yalnızca yüzde 38'i Trump'ın başkomutan olarak yaptığı işi onayladıklarını belirtirken, onaylamayanların oranı yüzde 56. Trump'ın dış politikasını onaylayanların oranı ise yüzde 35'te kaldı.

ABD Başkanı'nın doğru konulara öncelik verdiğini düşünenlerin oranı yüzde 37, Trump'ı ‘dürüst' olarak tanımlayanların oranı ise yüzde 36 oldu. Ankete katılanların yüzde 30'ı Trump'ı ‘takdir ettikleri bir insan' olarak tanımladı. Yüzde 35'i ise ülkeyi birleştireceğini belirtti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara