Dolar

32,5214

Euro

34,8985

Altın

2.422,30

Bist

9.722,09

Trump'un danışmanı: Müslüman karşıtı değiliz

ABD başkan adayı Trump’ın Ortadoğu danışmanı Saygın Şimşek, seçimi kazanmaları halinde FETÖ ve PYD’ye yönelik politikalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-08 12:27:54

Trump'un danışmanı: Müslüman karşıtı değiliz

Türkiye'nin Washington'a gönderdiği tüm belge ve delillere rağmen, ABD yönetimi Fetullah Gülen'i teslim etmiyor.

ABD başkan adaylarından Hillary Clinton FETÖ ile yakın ilişkileriyle gündeme gelirken, Cumhuriyetçi kanadın adayı Donald Trump'ın görüşünü danışmanı açıkladı.

Trump'ın Ortadoğu Danışmanı ve Amerikalı bir Türk olan Saygın Şimşek, seçimi kazanmaları halinde izleyecekleri yol haritasını anlattı.

Güneş Gazetesi'nden Taha Hüseyin Karagöz'e konuşan Saygın Şimşek'in açıklamaları şu şekilde;

"MÜSLÜMAN KARŞITI DEĞİLİZ"

Sayın Donald Trump'ın söylemleri halk tarafından yanlış anlaşılıp manipüle edilmektedir. Trump'ın Türklere düşmanca tavrı ile ilgili söylemleri yoktur. Buna ek olaraktan Trump Müslüman karşıtı değildir. Amerika'da adil olmayan bir göçmenlik sistemi var.

Yasal olarak gelmek isteyenlerin başvuruları ve işlemleri yavaşlatılıyor. Demokratlar ise yasadışı göçmenlerin işlerini kolaylaştırıyor. Bunun önlenmesi gerekir. Buraya belli bir coğrafik yapılardan gelen özellikle ABD'nin güvenliğini tehdit eden ülkelerden gelecek olan insanların iyice araştırılmasından sonra ülkeye alınması gerekir diye düşünüyoruz.
Gülen ile mücadele edeceğiz.

"GÜLEN'İN TERÖRİST OLDUĞUNA İNANIYORUZ"

Hillary Clinton ile çok derin maddi ve manevi ilişkileri bulunan Fetullah Gülen'in bir terörist olduğuna inanıyoruz. Gülen hem Türkiye'de hem de bütün dünyada üyeleri olan A.B.D.'nin en büyük sözleşmeli devlet okul ağına sahip Pensilvenya'da yaşayan bir elebaşıdır.

Buna ek olaraktan Clinton ailesiyle uzun yıllara dayanan maddi ve manevi ilişkileri vardır. Hatırlatmak isteriz ki Fetullah Gülen daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görevden uzaklaştırmaya çalışmıştı. En azından üç kere hakkında dava açılmış ve Türk Hükümeti yargılanması sebebiyle iadesi için A.B.D.'den istekte bulunmuştu.

Ancak, Başkan Obama Yönetimi bu isteklerin hepsini reddetmiştir. Sayın Trump söylemlerinde defalarca bu tür terör örgütleriyle mücadele edeceğini belirtmiştir.

GÜLEN İLE CLİNTON BAĞLANTILI

Gülen örgütü, ABD'nin en büyük sözleşmeli okul sistemine sahiptir. Servetinin 25 ila 50 milyar dolar arası olduğu iddia edilmektedir. Gülen örgütü ile Clinton Vakfının arasında maddi ilişkiler incelenmelidir.

TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR ÜLKE

Sayın Trump ulusalcı bir politika izleyip, evrensel elitçi politikalara karşı durmaktadır. Türkiye izleyeceği politikalarla kaderini tayin edecektir.

A.B.D.'nin dünya genelinde ılımlı ve reformcu Müslümanların yanında olması gerektiğini düşünüyoruz. İnsanlığın, Irak ve Suriye'de DAEŞ, El Kaide teröristleriyle birlikte PKK ve Hizbullah teröristlerine karşı zafer kazanmasını istiyoruz.

TÜRKİYE ÖNEMLİ

Türkiye, NATO ortağı olan çok stratejik bir müttefiktir. İnsanlığa karşı olan bu iki büyük tehlike ile mücadelede Türkiye çok önem taşımaktadır. Sayın Trump başkan seçilecek olursa eminim ki Türkiye ajandasında önemli bir yer teşkil edecektir.

Ayrıca başkanlık seçimlerinde de Hillary Clinton'ın arkasında Neocon'lar ve Evrensel Elitçiler var. Clinton'ın kazanması demek; daha fazla savaş, mülteci, kan ve gözyaşı demektir. Rusya ile muhtemel nükleer savaş riski demektir. Unutmamalıyız ki Clinton seçilecek olursa FETÖ'ye, PKK'ya ve PYD'ye ABD sınırsız destek verilecek demektir.

TRUMP FETÖ İLE MÜCADELEYİ DESTEKLİYOR

Sayın Trump, başarısız kalkışma operasyonu sonrasında Türkiye'de demokratik sisteme destek verip, demokratik rejimin korunması içim acilen alınmış olan kararları desteklemiştir.

 

Haber Ara