Dolar

32,5911

Euro

34,8651

Altın

2.502,94

Bist

9.675,13

Trump’tan, Yunanistan Başbakanı’na Türkiye ile ilgili 'şok' soru!

Yunan gazetesi Estia, Başbakan Miçotakis’in geçen hafta Washington’a gerçekleştirdiği ziyaretinde, Trump’ın, Türkiye ile askeri bir çatışma ihtimaline karşı, “Türkiye karşısında ya kaybedersen. O zaman ne yapacaksın?”, 'şok' sorusuyla karşılaştığını yazdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-14 09:14:34

Trump’tan, Yunanistan Başbakanı’na Türkiye ile ilgili 'şok' soru!

1040981950

Yunan gazetesi Estia, Başbakan Miçotakis'in geçen hafta Washington'a gerçekleştirdiği ziyaretinde, Trump'ın, Türkiye ile askeri bir çatışma ihtimaline karşı, “Türkiye karşısında ya kaybedersen. O zaman ne yapacaksın?”, 'şok' sorusuyla karşılaştığını yazdı.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in 7 Ocak Salı günü Washington'a gerçekleştirdiği ziyaretinde, ABD Başkanı Trump'la arasında geçen ‘ilginç diyalog' ve ‘şok soru' Yunan basınında tepkiye yol açtı.

Beyaz Saray'daki toplantıda Miçotakis ile Trump arasında geçen ‘şok diyalogun' basına sızdırılması dikkat çekti. ‘Şok diyalog', Yunan gazetelerinde ve sosyal medyada da en çok okunan haberler arasına girdi.

Yunan gazetesi Estia'da yayınlanan habere göre; Başbakan Miçotakis, kapalı kapıların arkasında ABD başkanı Trump'a, Türkiye'nin Ege ve Güney Doğu Akdeniz'de yürüttüğü doğal gaz arama çalışmaları ve Libya ile varılan anlaşmadan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, Ankara hükümetini ‘kışkırtıcılıkla' suçladı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ‘sıcak bir çatışmadan' bahsetmedi; ancak Türkiye'nin, Yunanistan'ın egemenliğini sorgulaması durumunda tepki vermek zorunda olduğunu ve tepki vermeye kararlı olduğunu açıklayarak,
“Egemenliğimizi ihlal edecek olurlarsa, Türkiye'ye askeri olarak cevap vereceğiz” dedi.

ABD Başkanı Trump araya girerek, Türkiye ile askeri bir çatışma ihtimaline karşı, “Ya Türkiye'ye karşı kaybedersen. O zaman ne yapacaksın?” diye sordu.

Trump'ın 'şok' sorusu karşısında şaşkınlığa uğrayan ve bir müddet sessiz kalan Yunan Başbakanı Miçotakis ise, “Sayın Başkanım, kaybetmeyeceğiz” cevabını verdi.

Yunan basını da ABD Başkanı Trump'ın sorusuna tepki göstererek, Türkiye yanlısı olmakla eleştirdi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Beyaz Saray'da, ABD Başkanı'yla düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmayı, “hukuk dışı” olarak nitelemiş ve Trump'tan destek istemişti. Miçotakis'in açıklamalarına sessiz kalan Trump ise, Türkiye ve Libya konusunda yorum yapmaktan kaçınmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da Yunanistan'a, Türkiye ile aralarında oluşabilecek bir gerilimde ABD'ye güvenmemeleri gerektiği uyarısında bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Ekran Resmi 2020-01-14 01.21.05

Haber Ara