Dolar

32,5580

Euro

34,8886

Altın

2.434,78

Bist

9.645,02

Trump'tan yeni yaptırım açıklaması: Türkiye kurallara göre oynamazsa finansal olarak ve yaptırımlar ile sert bir şekilde vurulsun.

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından yaptığı yeni paylaşımda, 'Türkiye kurallara göre oynamazsa finansal olarak ve yaptırımlar ile sert bir şekilde vurulsun' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-10 16:54:19

Trump'tan yeni yaptırım açıklaması:  Türkiye kurallara göre oynamazsa finansal olarak ve yaptırımlar ile sert bir şekilde vurulsun.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine terör örgütlerine karşı başlattığı 'Barış Pınarı Harekâtı', ABD yönetimi tarafından günü gününe takip ediliyor.

Türkiye'ye yönelik tepkiler dinmezken; ABD Başkanı Trump, bugün de Türkiye'nin operasyonuna yönelik ,uyarıcı açıklamalarda bulundu. 

Trump Twitter hesabından yaptığı yeni paylaşımda, "Türkiye kurallara göre oynamazsa finansal olarak ve yaptırımlar ile sert bir şekilde vurulsun" dedi.

Trump'ın paylaşımları şöyle:
"Türkiye, Kürtlere saldırmayı uzun zamandır planlıyordu. Ezelden beri savaşıyorlar. Bizim, saldırı alanı yakınlarında askerimiz ya da ordumuz yok. Ben SONSUZ SAVAŞLARI sona erdirmeye çalışıyorum. İki tarafla da konuşuyorum. Bazıları bölgeye 10 binlerce asker gönderip yeni baştan bir savaş başlatmamızı istiyor.

Türkiye NATO üyesidir. Bazıları ‘karışmayın, Kürtlerin (bizim finansal yardımımızla) kendi savaşlarını yapmasına izin verin' diyor. Ben ise oyunu kurallarına göre oynamazsa Türkiye'yi finansal açıdan ve yaptırımlarla çok sert vuralım diyorum. Yakından izliyorum.”

kupur_43

Haber Ara