Dolar

32,4734

Euro

34,9533

Altın

2.437,28

Bist

9.716,77

Trump'tan ''yeni göçmen kararnamesi imzalayacağım'' açıklaması

Trump, göçmenlerle ilgili yeni bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-15 16:50:02

Trump'tan ''yeni göçmen kararnamesi imzalayacağım'' açıklaması

ABD'de düzensiz göçmenlerin çocuklarına sınır dışı muafiyeti ve çalışma izni sağlayan 'Çocukluk Çağında Gelenler İçin Ertelenmiş Eylem' (DACA) programını feshetmek için 3.5 yıldır uğraşan Başkan Donald Trump, Beyaz Saray'da gazetelere yaptığı açıklamada, "DACA'nın icabına bakacağız. Bir göç kararnamesi imzalayacağım" dedi.

Özelliğini "Çok büyük liyakat temelli göç kararnamesi" diye açıklayan Trump, kasımdaki seçimin Demokrat Partili adayı Joe Biden'ın düşük vasıflı işgücü göçünü 'büyük ölçüde genişleteceğini' iddia ederek ekledi:

"BEN VASIFLILIĞI SEVİYORUM, LİYAKATİ SEVİYORUM"

Cumhuriyetçi Partililerin istemediği DACA ile ilgili kendisine muhalif Demokrat Partililerin hiçbir şey yapmayıp göçmen çocukların ülkeye girişini siyasi malzeme olarak kullandığını söyleyen Trump, cum günü Telemundo'ya verdiği mülakatta, imzalayacağı başkanlık kararnamesinin DACA kapsamındakiler için 'vatandaşlık kazanma yolu' da içereceğini dile getirmişti.

Trump, "Büyük bir başkanlık kararnamesi yapacağım. Başkan olarak bunu yapma gücüm var ve DACA'yı da bunun bir parçası haline getireceğim... Veçhelerinden biri DACA olacak. Vatandaşlık yolu olacak" demiş, ancak bununla ilgili yasal karışıklıklarla uğraştıklarını belirtmişti.

Bu açıklamalar, Trump'ın ABD'ye aileleriyle birlikte çocuk yaşta yasadışı girmiş yüz binlerce gencin sınırdışı edilmesinin önünü açacak 'DACA'yı feshetme' kararının haziranda Federal Yüksek Mahkeme tarafından reddedilmesi sonrası geldi.

Haber Ara