Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

Trump'tan telekomünikasyon şirketlerine 5G uyarısı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'li telekomünikasyon şirketlerine 5G teknolojisini kurma çalışmalarını arttırma uyarısında bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-22 10:56:16

Trump'tan telekomünikasyon şirketlerine 5G uyarısı

ABD Başkanı Donald Trump, perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'li telekomünikasyon şirketlerine, daha hızlı 5G kablosuz iletişim ağları kurma çalışmalarını artırmaları için uyarıda bulundu.

Geciktiklerini ve diğer ülkelerin gerisinde kalma riski taşıdıklarını belirten Trump, sosyal medya sitesi Twitter'dan paylaştığı mesajında, "Amerikan şirketleri çabalarını hızlandırmalı. Yoksa geride kalacaklar" ifadesini kulllandı.

"Amerika'nın şu anda daha ileri teknolojileri bloke ederek değil, rekabet içinde bu yarışı kazanmasını istiyorum. Yaptığımız her işte, özellikle de çok heyecan verici teknoloji dünyasına gelince, daima lider olmalıyız!" mesajını paylaşan Trump, "Bloke etmek"le neyi kastettiğine dair bir ayrıntı vermedi. Beyaz Saray yetkilileri de yorumda bulunmadı.

Trump yönetimi, birçok endüstriye yardımcı olacak daha hızlı iletişim sistemlerinin kurulması sürecini hızlandırmak için yöntem arayışı içerisinde.

Geçen yıl Federal İletişim Komisyonu Başkanı (FCC), yerel ücretleri düşürerek ve daha hızlı uygulama incelemesi talebinde bulunarak 5G sisteminin kurulması önündeki engellerin kaldırılması için harekete geçmişti.

Trump yönetimi, bir yandan da diğer ülkeleri güvenlik gerekçesiyle 5G sistemlerini Çin telekomünikasyon şirketi Huawei'den almamaları konusunda uyarıyor.

Kaynak: Reuters

Haber Ara