Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

Trump'tan Senato'ya çağrı: Veto edin

ABD Başkanı Donald Trump, veto ettiği 2021 savunma bütçe tasarısını onaylamamaları için Senato'daki Cumhuriyetçilere çağrıda bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-29 22:21:42

Trump'tan Senato'ya çağrı: Veto edin

ABD Başkanı Donald Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, dün Temsilciler Meclisinde 3'te 2 çoğunlukla yeniden onaylanan ve kısa süre içinde Cumhuriyetçilerin çoğunlukta bulunduğu Senato'ya gelmesi beklenen savunma bütçe tasarısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Senato'daki Cumhuriyetçi çoğunluğu "zayıf ve yorgun" olarak nitelendiren Trump, "Cumhuriyetçiler, berbat savunma bütçesi tasarısının geçmesine izin verecek." ifadesini kullandı.

Trump, söz konusu tasarının onaylanması durumunda, sosyal medya şirketlerine çeşitli düzenlemeler getiren yasaya, ulusal heykellerin korunmasına, 5G güvenliği ve ülke dışındaki askerlerin evlerine döndürülmesi gibi konulara veda edeceklerini savundu.

Tasarıda büyük teknoloji firmaları için de maddelerin bulunması gerektiğinin altını çizen Trump, "Daha iyi bir tasarı üzerine müzakere edin, daha iyi liderler seçin. Senato, düzeltilene kadar savunma bütçe tasarısını onaylamamalı." çağrısında bulundu.

Trump, Kovid-19 teşvik paketi kapsamında yapılacak nakdi yardımların da 600 dolar yerine 2 bin dolar olması gerektiği çağrısını yineleyerek, "İnsanlar Çin virüsünden yeterince acı çekti." ifadesini kullandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara