Dolar

32,3326

Euro

35,1252

Altın

2.303,54

Bist

9.079,97

Trump'tan Rusya'ya IŞİD çağrısı

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, ABD Başkanı Donalp Trump'ın, IŞİD'e karşı mücadelede Rusya dahil bütün ülkelerle işbirliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-24 11:25:50

Trump'tan Rusya'ya IŞİD çağrısı

Yeni Amerikan yönetimin ilk basın toplantısında Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, Trump'ın IŞİD'i hezimete uğratmak için her ülkeyle askeri ve iktisadi işbirliği yapacağını söylediğini, bu hususta Trump'ın çok net olduğunu söyledi. "DEAŞ ile mücadelede Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de işbirliğine gider misiniz" şeklindeki bir soruya Spicer, "Net olalım, eğer bir devlet, DEAŞ'la savaşma adı altında Amerika'nın çıkarlarını göz ardı ediyorsa onunla işbirliği yapmayız" yanıtını verdi.

Rusya ordusu, Suriye'deki hedefleri bombalamada Amerika ile koordineli olarak çalıştıklarını, hava kuvvetlerinde koordinasyonun Rusya olduğunu, Suriye'nin kuzeyinde Halep bölgesinde El Bab yakınlarında, IŞİD'e ait hedeflerin koordinatlarını Amerika'dan aldıklarını ifade ederken, Pentagon ise Suriye'de hava harekatında Rusya ile bir koordinasyonlarının bulunmadığını kaydetti.

Haber Ara