Dolar

32,5344

Euro

34,9360

Altın

2.439,30

Bist

9.716,77

Trump'tan 'Ortadoğu'ya asker sevkiyatı' iddialarının ardından ilk açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, 'Ortadoğu'ya takviye kuvvet göndermenin gerekli olduğunu düşünmüyorum' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-24 10:51:06

Trump'tan 'Ortadoğu'ya asker sevkiyatı' iddialarının ardından ilk açıklama

Euronews'ten Tuba Altunkaya'nın haberine göre Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Ortadoğu'ya asker sevkiyatı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Trump, takviye kuvvet göndermenin gerekli olmadığını düşünüyorum, dedi.

SAVUNMA BAKANLIĞI "DÜŞÜNÜYORUZ" DEMİŞTİ

Trump'ın açıklamasından önce ABD Savunma Bakanlığı, İran ile yaşanan gerilimden dolayı ABD'nin Ortadoğu'daki askeri varlığını korumak için ek asker gönderilmesinin değerlendirildiğini duyurmuştu.

Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan konuya ilişkin açıklamasında, "Ortadoğu'daki güçlerin güvenliğini artırabilmenin yollarını gözden geçiriyoruz. Seçenekler arasında ek asker gönderme de bulunuyor" dedi.

SAYI VERMEDİ

Shanahan, basında çıkan 5 bin ek asker gönderileceği haberlerine de değindi ve "Ne 5 bin ne 10 bin" diyerek bir sayı belirlenmediğini ima etti.

ABD-İRAN GERİLİMİ

ABD'nin İran ile imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmesiyle başlayan gerginlik, ABD'nin geçtiğimiz günlerde Orta Doğu'daki askeri varlığını güçlendirmesiyle had safhaya ulaşmıştı. Washington, İran'ın ABD'ye ait hedeflere saldırmayı planladığını öne sürerken Tahran, Pentagon'un bölgedeki askeri gücünü artırmasını psikolojik savaş ve politik hamle olarak yorumluyor.

DÜN GÜNDEME GELEN İDDİA

Son günlerde Tahran ve Washington arasındaki tansiyon tırmanırken ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un Ortadoğu'ya ek asker gönderme planlarının Washington'ın gündeminde olduğu iddia edilmişti. Haber Fransız haber ajansı Reuters'ta yer almıştı.

Haber Ara