Dolar

32,4845

Euro

34,9782

Altın

2.433,80

Bist

9.716,77

Trump’tan Ortadoğu’ya 8,1 milyar dolarlık “onaysız” silah satışı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, Ortadoğu’daki üç müttefikine ABD Kongresi’nin onayı olmaksızın 8,1 milyar dolarlık silah satışına onay verdi

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-26 15:04:52

Trump’tan Ortadoğu’ya 8,1 milyar dolarlık “onaysız” silah satışı

Forum USA'in haberine göre Trump yönetimi kongreden onay almadan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'e 8,1 milyar dolarlık silah satışı onayı verdi. Bu karara Temsilciler Meclisi ve Senato'dan oluşan ABD Kongresi'nin birçok üyesi tepki gösterdi.

YEMEN'DE KULLANILMASINDAN ENDİŞELİLER

Demokratların ABD Senatosu'nun Dışişleri Komisyonu'ndaki en önemli ismi olan Robert Menendez, “On binlerce hassas güdümlü silah ve cephaneyi kapsayan silah satışını, bu silahların Yemen'de sivillere karşı kullanılabilecek” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYETÇİLERDEN DE TEPKİ VAR

Cumhuriyetçiler adına Temsilciler Meclisi'nde yer alan Michael McCaul da alınan silah satışı kararını “talihsiz” olarak nitelendirerek, bu adımın hükümet ile Kongre arasındaki iş birliğine gelecekte zarar vereceğini belirtti.

GEREKÇE: İRAN

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, onaysız olmasına rağmen silah satışındaki bu ististanın İran'a karşı alındığını söyledi. 

 

Haber Ara