Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

Trump'tan NYT'nin El Kaide iddiasına RT'li destek

Donald Trump, cumartesi bir dizi retweet’le New York Times’ın El Kaide liderinin öldürüldüğü yönündeki iddiaları Twitter hesabından RT (retweet) etti. Bu RT'ler ölüm haberinin 'doğruladığı' şeklinde değerlendirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-02 20:57:35

Trump'tan NYT'nin El Kaide iddiasına RT'li destek

The New York Times, cuma günü ABD'li yetkililerin 41 yaşındaki Yemen El Kaidesi lideri Kasım Rimi'nin, ocak ayında Yemen'de gerçekleştirilen insansız hava aracı saldırısında (İHA) öldürüldüğünü iddia etti.

Trump, Twitter hesabından her ne kadar kendisi doğrudan hava saldırısına dair yorum yapmasa da iki hesabın Rimi'nin ölümüne ilişkin gönderilerini retweet'ledi.

Independent Türkçe'nin Politico'dan aktardığına göre bir Pentagon yetkilisi cumartesi, “Bu ABD Savunma Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği bir operasyon değildi” ifadelerini kullandı.

88_23

89

YEMEN EL KAİDESİ AÇIKLAMA YAPMADI

Öte yandan Yemen El Kaidesi'nin de Rimi'nin öldürüldüğünü doğrulamadığı aktarıldı. Konuya dair CIA ve ABD Ulusal Güvenlik Konseyi de herhangi bir açıklama yapmadı.

NYT'NİN HABERİ

The New York Times'ta Rukmini Callimachi, Eric Schmitt ve Julian Barnes imzalı yayımlanan haberde, Yemen El Kaidesi'nin ABD'ye ve Avrupa'ya saldırı girişimlerinde bulunduğu ve hala saldırı gerçekleştirmeyi düşündüğü ifade etmişti.

Öte yandan yerel medyanın aktardığına göre, ocak ayında gerçekleştirilen İHA saldırısında iki kişinin öldürüldüğü ifade edilse de öldürülenlerin kimlikleri belirtilmemişti.

Kasım Rimi daha önce ABD Büyükelçisi'ni öldürmeyi planladığı gerekçesiyle Yemen'de 5 yıl hapis cezasına çarptırılmış ancak hapisten kaçarak Yemen El Kaidesi'nin önemli isimlerinden biri haline geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kasım Rimi'nin ele geçirilmesine yarayacak bilgi için 5 milyon dolar (yaklaşık 30 milyon TL) ödül koymuştu. Daha sonra ABD çıkarlarına karşı pek çok komployla ilişkilendirilmesi nedeniyle ödül 10 milyon dolara (yaklaşık 60 milyon TL) çıkarılmıştı.

NBC News'un aktardığına göreyse, Yemen'de 2014'ten bu yana iç savaş yaşanması nedeniyle El Kaide ve IŞİD kaostan yararlanarak ülkede nüfuzlarını genişletti.

 

Independent Türkçe, The New York Times, Politico, NBC News

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara