Dolar

32,5309

Euro

34,8014

Altın

2.432,88

Bist

9.722,09

Trump'tan Macron'a NATO tepkisi

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' açıklamasını 'nahoş' ve 'hakaret' olarak niteledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-03 12:38:15

Trump'tan Macron'a NATO tepkisi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO'yu ölü bir beyin olarak tanımlayıp, Avrupa'nın müttefiklerini koruması için ABD'ye güvenemeyeceğini söylemişti.

Avrupa'nın uçurumun kenarında durduğunu belirten Macron, "Şu an deneyimlediğimiz şey NATO'nun beyin ölümüdür." diyerek ve Avrupa'nın uyanması gerektiği, kendisini jeopolitik bir müşterek olarak düşünmediği sürece silineceği uyarısını yapmıştı.

"NATO'YA EN ÇOK FRANSA'NIN İHTİYACI VAR"

Trump, Macron'un açıklamasını 'nahoş' ve 'hakaret' olarak niteledi. Trump; "NATO'ya en çok Fransa'nın ihtiyacı var. Bu tarz açıklamalar çok tehlikeli. NATO'nun beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemek çok aşağılayıcı. Fransa'nın Amerikan şirketlerine vergi uygulamasını istemiyorum, vergi uygulayacak biri varsa o da ABD'dir, Fransa değil.

"TÜRKİYE'YLE İYİ İLİŞKİLERİMİZ VAR"

Türkiye'yle iyi ilişkilerimiz var. Yeterince uzun süre sınırlarında kaldık, artık sınırlarından çekildik. İyi iş çıkarıyorlar." dedi.

Haber Ara