Dolar

32,3827

Euro

35,0582

Altın

2.325,03

Bist

9.110,65

Trump’tan, İngiltere’ye 'Brexit' önerisi: İstediğini alamazsan yürüyüp gidersin…

Brexit sürecini eleştiren ABD Başkanı Trump, yarın başlayacağı İngiltere ziyareti öncesi İngiliz Times gazetesine verdiği röportajda, 'İstediğin anlaşmayı alamazsan, adil bir anlaşma yapamazsan, o zaman yürüyüp gidersin' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-02 14:25:30

Trump’tan, İngiltere’ye 'Brexit' önerisi: İstediğini alamazsan yürüyüp gidersin…

trumpbrexit

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış (Brexit) sürecinde istediği anlaşmayı sağlayamazsa, anlaşmasız ayrılması gerektiğini söyledi.

“İNGİLTERE, BÜTÜN KOZLARI
AB'NİN ELİNE VERDİ”

Trump, Pazartesi günü (yarın) başlayacağı İngiltere ziyareti öncesi İngiliz Times gazetesine verdiği röportajda, "İstediğin anlaşmayı alamazsan, adil bir anlaşma yapamazsan, o zaman yürüyüp gidersin" dedi.

Röportajında Brexit Partisi lideri Nigel Farage'ın müzakere sürecinde yer alması gerektiğini söyleyen Trump, süreci de eleştirdi.

Trump, İngiltere'nin Brexit müzakere sürecinde "tüm kozları AB'nin eline verdiğini" savundu.

TRUMP'A TEPKİLER

Öte yandan ABD Başkanı dün de İngiliz Sun gazetesine verdiği röportajda eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın Muhafazakar Parti'ye mükemmel bir lider olacağını düşündüğünü belirtmişti.

Trump'ın ziyaret öncesi İngiltere iç siyaseti ile ilgili yorumlarda bulunması "diplomatik teamüllere aykırı" bulunarak eleştirildi.

Avam Kamarası'nın gündemini belirlemeden sorumlu bakan Mel Stride, Trump'ın fikirlerinin sadece kendisini bağladığını ve İngiltere'nin yeni başbakanının Trump tarafından seçilmeyeceğini söyledi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ise, Trump'ın Johnson hakkındaki yorumuna, "Ülkenin demokrasisine kabul edilemez bir müdahale" dedi.

İngiltere Başbakanı ve Muhafazakar Parti lideri Theresa May 7 Haziran'da istifa edeceğini açıklamıştı. May, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma süreci (Brexit) planı konusunda parlamentoyu üç kez ikna etmeye çalışmasına rağmen bunu başaramadığı için istifa ettiğini belirtmişti.
Muhafazakar Parti'nin yeni liderini Temmuz ayı sonuna kadar seçmesi bekleniyor. Partinin yeni lideri İngiltere'nin de yeni başbakanı olacak.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara