Dolar

32,5089

Euro

34,8148

Altın

2.486,70

Bist

9.551,08

Trump'tan İlhan Ömer savunması: Ben istemedim onlar bağırdı

Başkan Donald Trump, Kuzey Carolina eyaletinin Greenville kentinde düzenlediği seçim mitinginde destekçilerinin Kongre’nin yeni Demokrat üyelerinden İlhan Ömer için “Onu geri gönder” şeklinde slogan atmasına ilişkin açıklama yaptı: 'Bununla ilgili kendimi biraz kötü hissettim. Ben istemedim onlar bağırdı.'

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-19 08:34:50

Trump'tan İlhan Ömer savunması: Ben istemedim onlar bağırdı

"Amerika'nın Sesi"ne göre Trump, “Bundan mutlu olmadığımı söyleyebilirim. Buna katılmıyorum. Ama onlara bunu yapmalarını ben söylemedim, onlar kendileri yaptı ve ben buna katılmadım” dedi.

Başkan Donald Trump Çarşamba akşamı düzenlediği mitingde, aralarında Somali doğumlu Kongre üyesi İlhan Ömer'in de olduğu dört Demokrat Kongre üyesini hedef almaya devam etmişti.

Trump, Kongre'nin liberal görüşlere sahip dört yeni üyesi New York'tan Alexandria Ocasio-Cortez, Minnesota'dan İlhan Ömer, Massachusetts'ten Ayanna Pressley ve Michigan'dan Rachida Tlaib'e sert sözlerle saldırıyor.

İLHAN ÖMER'E AĞIR SUÇLAMALAR

Trump konuşması sırasında söz konusu dört Kongre üyesinden bahsederken, sıra Ömer'e geldiğinde kalabalıktan sloganlarla destek görmüştü. Başkan Trump, Ömer 'in Venezuela'daki krizden ABD'yi sorumlu tuttuğunu, çalışkan Amerikalılar'a cahil dediğini, Yahudi karşıtlığı geçmişi olduğunu söylemiş, ayrıca Ömer'i El Kaide sempatizanı olmakla suçlamıştı. Kalabalık, dört Kongre üyesi arasında en sert tepkiyi verdiği Ömer için, ‘‘onu geri gönder'' sloganları atmıştı.

TRUMP ENGELLEMEK YERİNE, DİNLEDİ

Ancak Trump, El Kaide sempatizanı olarak söz ettiği Ömer'e yönelik kalabalıktan sloganlar yükseldiği sırada söz ettiği gibi üzüldüğüne dair bir emare göstermesi. Başkan Trump, 11 saniye sessiz kalarak topluluğun Ömer ile ilgili sloganını atmalarına izin verdi.

İLHAN ÖMER NE CEVAP VERDİ

Ömer Başkan'ın bu saldırılarına bir dizi Twitter mesajıyla yanıt verdi. Medeni haklar aktivisti Maya Angelou'nun meydan okuyan şiirinden alıntı yapan Ömer, “sözlerinizle beni vurabilirsiniz ama ben yine de hava gibi yükselirim” dizelerini yazdı.

 

Haber Ara