Dolar

32,3842

Euro

35,0000

Altın

2.322,28

Bist

9.079,97

Trump'tan İlhan Ömer'e İslamofobik suçlama: Ömer'in evlilikleri tekrar gündemde!

ABD Başkanı Donald Trump, İlhan Ömer'e karşı İslamofobik açıklamalarını sürdürüyor. Trump, son olarak Ömer'in erkek kardeşiyle evlendiğine ilişkin iddiaları bir kez daha gündeme getirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-18 13:35:09

Trump'tan İlhan Ömer'e İslamofobik suçlama: Ömer'in evlilikleri tekrar gündemde!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD Başkanı Donald Trump, Somali asıllı milletvekili İlhan Ömer ile ilgili "göç sahtekarlığı" iddialarını tekrar gündeme getirdi.

Trump, İlhan Ömer'in erkek kardeşiyle evlendiğini ve göç yolculuğunda sahtekarlık yaptığını iddia ediyor.

Amerikan basınında geniş yer bulan olayda Çarşamba günü (17 Temmuz) Kuzey Carolina, Greenville'deki bir kampanya toplantısı sırasında konuşan Trump, One America News Network'ten bir muhabirin sorusuna cevap verirken İlhan Ömer için "Onun hakkında kardeşiyle evlendiğine ilişkin iddialar var. Erkek kardeşiyle evli olduğu söyleniyor. Bu konuda bri şey bilmiyorum" dedi.

Trump, “Kardeşiyle evli olduğunu duydum. Bana bunun hakkında bir soru soruyorsun. Bilmiyorum, ama eminim buna bakacak birileri var" dedi.

1982 doğumlu İlhan Ömer, North Dakota State üniversite mezun olduktan sonra 2009 yılında Ahmed Nur Said Elmi ile evlendi. 2011 yılında boşandı. Amerikan kamuoyunda Ömer'in Elmi'den dini olarak boşandığı, aynı yıl şimdiki eşi olan Ahmed Hirsi'yle dini nikahla evlendiği, Elmi ile yasal evliliğin 2017 yılında bittiği ve 2018'de Hirsi ile yasal olarak evlendiği iddia ediliyor.

2016-2017 yıllarında gündeme gelen iddialarda Elmi'nin Omer'in kardeşi olduğu ve onun kolay vatandaşlık alması için evlendiği belirtiliyor.

Omer şimdiye kadar bu iddiaları, saçma, temelsiz ve İslamofobik olarak değerlendirdi.

Siyasete Demokratik Parti ile atılan 34 yaşındaki Omar Minnesota'dan seçimlere katılarak ABD tarihinde Temsilciler Meclisi'ne giren ilk başörtülü milletvekili oldu.

ABD'ye 12 yaşında gelen ve öncesinde 4 yıl mülteci kamplarında yaşayan Ilhan Omar, 2000 yılında 17 yaşındayken ABD vatandaşlığı aldı.

TRUMP'IN "GERİ DÖNÜN" ÇIKIŞI

Geçen hafta sonundaki Twitter mesajında kadın Kongre üyelerinin kendisini ve Amerika'yı "alçakça" eleştirdiklerini kaydeden Trump, "Aslen hükümetleri tam bir felaket olan ülkelerden gelen ilerici Demokratların ABD halkına sert şekilde hükümetimizin nasıl yönetilmesi gerektiğini söylediklerini görmek çok ilginç" demişti.

Öte yandan eleştirdiği, Raşida Tlaib, Ayanna Pressley, İlhan Ömer, Alexandria Ocasio-Cortez arasından yalnızca İlhan Ömer Somali kökenli ve küçük yaşta ABD'ye geçmiş bir isim. Diğerleriyse ailesi ABD'ye göçmüş fakat kendileri ABD'nin farklı eyaletlerinde doğmuş, "doğuştan ABD vatandaşı" isimler.

Bu tartışma sonrasında Trump'ın eşi Melenia Trump'ın 36 yaşında ABD vatandaşı olan bir göçmen olduğu, yine Trump'ın Almaya'dan ABD'ye gelmiş bir mülteci olduğu hatırlatıldı.

Trump'ın eleştirdiği kadın vekiller, geçtiğimiz gün basın açıklaması düzenledi. Ilhan Omar ve Rashida Tlaib ise Trump için görevden azil sürecinin başlatılması yönündeki çağrılarını yinelerken; Ayanna Pressley, Trump'ın sözleri için "Bu açıklamalar duyarsız kaos içerisindeki ve yozlaşmış yönetimin basit bir gündem saptırma girişimi. Sadece bizi değil, çok sayıda insanı ötekileştirip susturmaya çalışıyor" dedi.

Alexandra Ocasio-Cortez ise çocukken Washington'u ziyaret ettiğini anlattı ve "Gençlere 'Başkan ne derse desin bu ülke size ait' diyebilmeliyiz" dedi ve "Sevdiğimiz şeyleri terk etmeyiz. Zayıf karakterler ve ülkenin liderleri politikaları tartışmamak için bizim ülkeye sadakatimizi sorgulamaya çalışıyor" tepkisini gösterdi.

4 kadın vekil de ABD halkına seslenerek "Bu oyuna gelmeyin" dedi.

Öte yandan basın açıklaması sırasında bazı gazetecilerin İlhan Ömer'e yönelik İslamofobik çıkışları ise devam etti. Bir gazeteci açıkça Ömer'e "Başkan sizin için Komünist ve El Kaide sempatizanı, diyor. Cevabınız var mı?" diye sordu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara