Dolar

32,5900

Euro

34,7905

Altın

2.406,21

Bist

9.645,02

Trump'tan 'Filistin-İsrail barışı' yorumu

Trump, İsrail’e yapacağı resmi ziyaret öncesi, İsrail-Filistin barışının sağlanmasına ilişkin büyük imkanların olduğuna inandığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-19 23:02:58

Trump'tan 'Filistin-İsrail barışı' yorumu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Israel HaYom gazetesine konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "İsrail-Filistin barışının sağlanmasına ilişkin büyük imkanların olduğuna inanıyorum. Ben İsrail halkını seviyorum. Nihai anlamda İsrail ile Filistin halkları arasında barışın sağlanması için büyük bir ciddiyetle çalışıyorum. Barışın, herkesin umduğundan daha erken tesis edilmesini umuyorum." dedi.

Trump, barışın tesisi konusunda, "Bu iş için çalışan uygun bir ekibimiz var. (Uluslararası barış görüşmelerinden sorumlu özel temsilci) Jason Greenblatt ve (ABD'nin İsrail Büyükelçisi) David Friedman gibi." ifadelerini kullandı.

İsrail hükümetinden işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimleri inşa faaliyetlerini durdurmasına ilişkin bir talebinin olup olmayacağına dair yöneltilen soruya Trump, "Sanırım bu konuya değinmek istemiyorum. Bir anlaşmaya varacağımıza inanıyorum." yanıtını verdi.

Trump, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması konusunu "Üzerinde çalıştığımız çok önemli konularımız var, daha sonra konuşuruz." ifadeleriyle geçiştirdi.

 

Haber Ara