Dolar

32,4748

Euro

34,7727

Altın

2.478,63

Bist

9.530,47

Trump'tan FED'e faiz uyarısı

ABD Başkanı Donald Trump, faiz artırımları ile gündemem gelen FED'i uyardı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-19 11:47:06

Trump'tan FED'e faiz uyarısı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, çarşamba günü toplanacak ABD Merkez Bankası FED'i faiz arttırmaması yönünde uyardı: "Piyasaları hissedin, sadece anlamsız rakamların peşinde koşmayın".

Dünya piyasalarının merakla beklediği FED toplantısı öncesi, sosyal medya üzerinden mesaj yayınlayan Başkan Trump, ABD Merkez Bankasını'na 'bir kez daha hata yapmaması' mesajı gönderdi. FED toplantısından çeyrek puanlık faiz artışı kararı çıkması bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce de ülkesi merkez bankasına yönelik 'Çin'den daha büyük ekonomik tehdit', "çılgın" ve "kontrol dışı" ifadelerini kullanarak ticaret savaşları sırasında düşük faiz oranlarının önemine vurgu yapmıştı.

ABD Başkanı, pazartesi günü borsaların açılmasından bir saat önce de "Doların çok güçlü hale geldiği ve neredeyse hiç enflasyonun olmadığı, Paris yanarken ve Çin'in düşüşte olduğu bir dönemde Fed bir kez daha faiz arttırmayı düşünüyor" çıkışında bulunmuştu.

Analistler ve eski FED üyeleri, merkez bankasının Trump'ın baskılarına karşı bağımsızlığını kanıtlamak isteyebileceğine dikkat çekiyorlar.

 

Haber Ara