Dolar

32,3267

Euro

35,0819

Altın

2.298,64

Bist

8.979,58

Trump'tan Erdoğan ve Brunson açıklaması: Hayal kırıklığı içindeyim

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-31 11:26:05

Trump'tan Erdoğan ve Brunson açıklaması: Hayal kırıklığı içindeyim

Bloomberg News televizyonuna konuşan Trump, İsrail'in bir Türk vatandaşını serbest bırakması için yardım ettikten sonra ABD'li papaz Andrew Brunson'un serbest bırakılmamasını, "Kişisel olarak hayal kırıklığı içindeyim" diye niteledi.

Trump, "Birisini onun için geri gönderttim. Büyük hayal kırıklığına uğradım, ama herşeyin nasıl halledileceğine bakacağız" diye konuştu.

Öte yandan Bloomberg, Trump'ın önce Brunson konusunda konuşmak istemediğini ve "Bu konu benim için çok özel" dediğini, ardından ise yaşanan süreçten kısaca bahsettiğini aktardı.

'ÖNERİ YETERİNCE İYİ DEĞİL'

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği'nin (AB) iki taraf arasındaki araç ticaretinde gümrük vergilerinin kaldırılması yönündeki önerisini kabul etmedi.

Bloomberg News televizyonuna konuşan Trump, "Öneri yeterince iyi değil; onların tüketici alışkanlıkları kendi araçlarını alma yönünde, bizim araçlarımızı alma yönünde değil" dedi.

AB Komisyonu'nun ticaretten sorumlu üyesi Cecilia Malmstrom, Avrupa Parlamentosu üyelerine Perşembe günü yaptığı konuşmada, "AB, eğer ABD aynısını yapar ise, otomobil gümrük tarifelerini sıfıra indirmeye, tüm tarifeleri sıfırlamaya istekli" demişti.

Haber Ara