Dolar

32,5861

Euro

34,7932

Altın

2.508,99

Bist

9.693,46

Trump'tan 'Comey' yorumu: Savcı karşısında konuşmaya hazırım

Trump, kovduğu eski FBI Direktörü Comey'nin önceki gün yaptığı savunmasında kendisine yönelik iddialarını yalanladı ve 'Savunması, Rusya ile bağlantımız olmadığını ortaya koydu' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-10 11:14:01

Trump'tan 'Comey' yorumu: Savcı karşısında konuşmaya hazırım

ABD Başkanı Donald Trump, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile dün Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında, Katar ve dün Kongre'de ifade veren eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısının sonraki bölümünde, Comey ile ilgili soruları yanıtlayan Trump, dünkü oturumla kendisinin 'aklandığını' söyledi.

'COMEY İLE GÖRÜŞMELERİN KAYITLARINI ÇOK YAKINDA AÇIKLARIM'

Comey'nin ifadeleri arasında kendisini suçlayacak herhangi bir unsur olmadığını iddia eden Trump, aralarındaki görüşmelerin kaydının olup olmadığına ilişkin bir soruya ise "Muhtemelen çok yakın bir zamanda bunu size açıklarım" yanıtını verdi.

Comey, Trump'ı, elinde yaptıkları görüşmelere dair kayıtlar olması durumunda bunları yayınlamaya davet etti ve bu konuyla ilgili bir sorunu olmadığını söylemişti.

Trump, "Önceki günkü oturum, (Rusya ile) herhangi bir bağlantının olmadığını, adaletin engellenmediğini ve onun (Comey) gizli bilgileri sızdıran biri olduğunu ortaya koydu" diye konuştu.

Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturmanın sona erdirilmesini hiçbir zaman talep etmediğini dile getiren Trump, 'Comey'den sadakatini istediği' yönündeki iddiayı da reddetti.

Trump, bir soru üzerine de, Rusya soruşturmasını yürüten özel savcı Robert Mueller huzurunda yemin altında da aynı şeyleri söylemeye 'yüzde 100'hazır olduğunu vurguladı.

Haber Ara