Dolar

32,6680

Euro

34,8341

Altın

2.520,47

Bist

9.524,59

Trump’tan, Biden hakkında ‘ilginç’ istek!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, başkanlık yarışında tartışma programına çıkmadan önce Demokrat rakibi Joe Biden'ın 'doping yapmış olabileceğini' ima ederek test yapılmasını istedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-27 12:55:16

Trump’tan, Biden hakkında ‘ilginç’ istek!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, başkanlık yarışında tartışma programına çıkmadan önce Demokrat rakibi Joe Biden'ın "doping yapmış olabileceğini" ima ederek test yapılmasını istedi.

Trump, Washington Examiner gazetesi ile yaptığı röportajda, Biden'in ön seçimlerdeki performansının "ilginç bir şekilde arttığının" altını çizerek, "doping testi yapılmasını talep edeceğiz" dedi.

Bu iddiaları kanıtlayacak bilgilere sahip olup olmadığına sorusuna ise Trump, "Size tek söyleyebileceğim, bu tür şeyleri görmekte iyi olduğumdur. (Biden'in) Bütün tartışma programlarını izledim, diğer adaylara karşı kötüydü, ama Bernie Sanders'e karşı iyiydi, bu nasıl açıklanabilir?" ifadelerini kullandı.

Trump, 2016 başkanlık seçimlerinde de rakibi Hillary Clinton hakkında aynı iddiada bulunmuş ve doping testi yapılmasını istemişti.

Donald Trump ile Joe Biden arasındaki ilk münazara 29 Eylül'de yapılacak. Daha sonra 15 ve 22 Ekim tarihlerinde iki tartışma programı daha yapılacak.

Trump: Çin, ABD seçimlerini
Biden'ın kazanmasını istiyor

Donald Trump, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sıcak Gelişme: Çin devlet medyası ve Çin liderleri, Biden'ın ABD seçimlerini kazanmasını istiyor. Bu olursa ki olmayacak, Çin ülkemizin sahibi olacaktır" ifadesini kullandı.

"Biden'ın Çin'in desteğiyle seçimleri kazanmasının ekonomik etkilerine" de değinen Trump, "(Biden seçimi kazanırsa) Şu anda rekor kıran borsamız tam anlamıyla çöker." görüşünü savundu.

Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının sorumlusu olarak gördüğü Çin'e yönelik son günlerde katı söylemler takınıp sert adımlar atarken, Demokrat Rakibi Joe Biden'ı da "Çin yanlısı" olmakla suçluyor.

Haber Ara