Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

Trump'tan askeri geçit töreni talebi

Başkan Trump'ın Pentagon'dan Washington'da büyük bir askeri geçit töreni düzenlenmesi talebinde bulunduğu ortaya çıktı- Beyaz Saray Sözcüsü Sanders:- 'Başkan Trump, her zaman ülkemizin güvenliği için her gün hayatlarını riske atan Amerika'nın büyük askerlerinin destekçisi oldu. Savunma Bakanlığından tüm Amerikalıların takdirlerine sunulacak bir kutlama arayışına girmesini istedi'

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-07 09:45:18

Trump'tan askeri geçit töreni talebi
ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) Washington'da askeri geçit töreni düzenleme talebinde bulunduğu, Pentagon'un da bu talebi kasım ayında yerine getirmeyi planladığı bildirildi.

Washington Post gazetesinin iki yetkiliye dayandırdığı haberinde, Trump'ın 18 Ocak'ta Pentagon'da generallerle bir araya geldiği sırada söz konusu askeri geçit töreniyle ilgili niyetini dile getirdiği iddia edildi.

Haberde, Trump'ın geçen yıl Paris'te Bastille Günü anma törenleri kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un davetlisi olarak katıldığı askeri törenden etkilendiği için böyle bir talepte bulunduğu ileri sürüldü.

Pentagon'un Trump'ın bu ifadesini talimat olarak aldığına dikkat çekilen haberde, Amerikan medyasına konuşan bazı savunma yetkilileri, askeri geçit töreni için plan yapmaya başladıklarını açıkladı.

CNN'e konuşan Pentagon sözcülerinden Charlie Summers da Pentagon'un askeri geçit töreni planının henüz olgunlaşmadığını ancak muhtemel tören için 11 Kasım'ın düşünüldüğünü ifade etti.

Konuyla ilgili haberlerin medyada çıkması üzerine Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders'tan açıklama geldi.

Sanders, "Başkan Trump, her zaman ülkemizin güvenliği için her gün hayatlarını riske atan Amerika'nın büyük askerlerinin destekçisi oldu. Savunma Bakanlığından tüm Amerikalıların takdirlerine sunulacak bir kutlama arayışına girmesini istedi." dedi.

Haber Ara