Dolar

32,5512

Euro

35,0202

Altın

2.429,39

Bist

9.722,09

Trump’tan, Amerikan halkına ‘dua’ çağrısı

Ölümcül koronavirüsünün ABD’yi de etkisi altına almasından sonra dün ekibini Beyaz Saray’da acil olarak toplayan Başkan Trump, 15 Mart’ı ‘Ulusal Dua Günü’ ilan etti ve ABD halkına da ‘dua’ çağrısında bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-14 13:34:08

Trump’tan, Amerikan halkına ‘dua’ çağrısı

Dünyada 4 binden fazla kişinin ölümüne yol açan salgın koronavirüsünün ABD'yi de etkisi altına almasından sonra dün ekibini acil olarak Beyaz Saray'da toplayan Başkan Trump, 15 Mart'ı ‘Ulusal Dua Günü' ilan etti ve ABD halkına da ‘dua' çağrısında bulundu.

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“15 Mart Pazar günü Ulusal 'Dua Günü' ilan etmek benim için büyük bir onur. Biz, tarihimiz boyunca böyle zamanlarda koruma ve güç için Tanrı'ya bakıyoruz.

Nerede olursanız olun, inancınızla hareket etmenizi ve dua etmenizi öneririm ... birlikte, kolayca kazanacağız.”

Ekran Resmi 2020-03-14 13.01.28

Dün, ülkede ‘ulusal acil durum' ilan eden ABD Başkanı Trump, koronavirüsle mücadele etmek için federal fonlara 50 milyar dolara kadar erişim sağlayacağını söyledi.

Bu arada Trump, ABD'lilere ücretsiz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapılmasına ve ücretli hastalık izni almalarına imkan tanıyan yasa tasarısını desteklediğini duyurdu. 

"BEN ENDİŞELİ DEĞİLİM"

Öte yandan geçen hafta Florida'da bir araya geldiği Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun İletişim Sekreterinde Kovid-19 çıkması ve Bolsonaro'nun da virüs iddiaları ile gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine, "Ben endişeli değilim. Herhangi bir hastalık belirtim yok. Zaten Brezilya Devlet Başkanının da testi negatif çıkmış." dedi.

Yakın çevresindeki virüs vakaları nedeniyle test yaptırıp yaptırmayacağı tartışılan Trump, "Büyük ihtimalle virüs testi yaptıracağım. Şu anda bir program üzerine çalışıyoruz." dedi. 

ABD genelinde son güncellemelere göre koronavirüs taşıyan vaka sayısının 1700'ü geçtiği, ölü sayısının ise 41'e ulaştığı bildirilmişti.

Haber Ara