Dolar

32,5991

Euro

34,8085

Altın

2.499,01

Bist

9.448,13

“Trump, Suudi Kralı’nın Katar'ı işgal etme teklifini şiddetle reddetti”

Amerikan Foreign Policy gazetesi, Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz'in 6 Haziran 2017'de telefon görüşmesinde Başkan Trump’a Katar’ı işgal etmesini önerdiğini, ancak Trump’ın bu teklifi şiddetle reddettiğini yazdı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-08 11:46:06

“Trump, Suudi Kralı’nın Katar'ı işgal etme teklifini şiddetle reddetti”

Amerikan Foreign Policy gazetesi, Suudi Arabistan'ın ABD Başkanı Donald Trump'a Haziran 2017'de abluka uyguladıktan sonra Katar Devleti'ni işgal etmesini önerdiğini iddia etti.

Gazete, doğu bölgesindeki krizler ve Körfez kriziyle ilgili bir haberde; Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz'in, Katar'a uygulanan ablukadan bir gün sonra, 6 Haziran 2017'de Trump'la yaptığı telefon görüşmesinde Katar'ın işgalini önerdiğini, ancak ABD Başkanının bu öneriyi şiddetle karşı çıktığını belirtti.

Gazete, Washington'un daha sonra Kuveyt'ten Körfez İşbirliği Konseyi sınırları içindeki çatışmayı çözmek amacıyla arabuluculuk yapmasını istediğine dikkat çekti.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran 2017'de özellikle Müslüman Kardeşler olmak üzere teröre destek verdiği gerekçesiyle Katar Devleti ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldıktan sonra, Doha yönetiminin bu ülkelerin hava, kara ve deniz alanlarını kullanmasını engelleyen bir abluka uygulamışlardı.

Kaynak: Foreign Policy gazetesi

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara