Dolar

32,3826

Euro

35,0570

Altın

2.325,61

Bist

9.092,99

'Trump, Suriye'yi ve Türkiye’nin konumunu ne kadar anladıysa Obama o kadar anlamadı'

Hürriyet Yazarı Murat Yetkin, Turmp ve Obama yönetimlerinin Suriye krizi ekseninde Türkiye'yi ne kadar anladıklarına dair bir kıyas yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-13 13:48:11

'Trump, Suriye'yi ve Türkiye’nin konumunu ne kadar anladıysa Obama o kadar anlamadı'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

11 Ocak gecesi Trump'ın müstakbel Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Senato Dış İlişkiler Komitesinin sorularını yanıtlarken “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yeniden anlaşmak zorundayız. (Suriye krizinde) Amerikan liderliğinin yokluğunda, (Erdoğan) bu duruma cidden sinirlendi ve (yüzünü) Rusya'ya döndü” açıklaması yaptı.

TRUMP ANLADI, OBAMA ANLAMADI

Bu ifadeleri köşesine taşıyan Yetkin, "Belki fazla basite indirgenmiş durumda ama bu iki cümle Trump'ın dış politika ekibinin Suriye'deki durumu ve Türkiye'nin konumunu anladığını gösteriyor. Bu beyanla hemen hemen aynı saatlerde bir başka Amerikan kaynağından gelen bir başka mesaj da, gidici Barack Obama yönetiminin ne kadar anlamadığını gösteriyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Yetkin'in kast ettiği Amerikan Merkezi Komutanlık (CENTCOM) Twitter hesabından gelen ve Türkiye'nin dünkü gündeminde epey yer edinen mesajdı. Bu paylaşımda 10 Ocak'ta Suriye Demokratik Güçleri imzasıyla yayınlanan “PKK ile hiçbir ilgimiz yoktur” bildiri doğrudan yayınlanıyordu. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, o mesaja yine Twitter'dan İngilizce bir şekilde şu cevabı vemrişti: 

“Dalga mı geçiyorsunuz, yoksa CENTCOM aklını tamamen yitirdi mi? Buna kimsenin inanacağını mı sanıyorsunuz? ABD bu terörist örgütü meşrulaştırmaya çalışmaya son vermeli.”

"SANKİ ÖYLE DEĞİLMİŞ GİBİ..."


Yetkin o mesajı şöyle eleştrdi:

Sanki DSG, sırf PYD'ye askeri malzeme vermiyormuş görünmek için CENTCOM'un daha 2015 Ekim'in kuruluşuna destek verdiği bir cephe örgütlenmesi değilmiş gibi. Sanki ana gücünü PYD milis örgütlenmesi YPG oluşturmuyormuş, sanki PYD başkanı Salih Müslim en son 6 Mart 2016'da Brüksel'de “Önderim Öcalan” dememiş ve sanki ABD Savunma Bakanı Ashton Carter 28 Nisan 2016'da Senato'da “PYD ve YPG, PKK ile bağlantılı değil mi?” sorusuna “Evet” cevabı vermemiş gibi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara