Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Trump: Suriye petrol meselesini Kürtlerle tartışabiliriz

ABD Başkanı Donald Trump, dün Beyaz Saray'da düzenlendiği basın toplantısında ABD'nin Doğu Suriye'deki petrol yatakları konusunu Kürtlerle görüşebileceğini açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-19 08:13:31

Trump: Suriye petrol meselesini Kürtlerle tartışabiliriz

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Doğu Suriye'deki petrol yatakları konusunu Kürtlerle görüşebileceğini açıkladı.

Trump, dün Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: "Petrolü korumayı başardım. Petrolü koruyan kuvvetlerimiz var ve buna ek olarak Suriye dışındayız."

“Kürtlerle petrol konusunda görüşmemiz mümkün, bunun nasıl biteceğini göreceğiz ve sonra Suriye'den ayrılacağız ”diyen Trump, olası tartışmaların ayrıntıları, katılacak potansiyel taraflar veya bunlar için herhangi bir tarih hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

ABD Başkanı Trump, petrol tesislerini "korumak" ve Kürtlerin onlardan gelir elde etmesini sağlamak için bazı güçler Suriye'nin doğusunda kalırken, Amerikan kuvvetlerinin bir kısmının Suriye'den çekildiğini açıklamıştı.

Temmuz ayı sonlarında da ABD Senatörü Lindsey Graham, bir Amerikan şirketi ile Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kürtler arasında bölgedeki petrol yataklarının geliştirilmesi konusunda bir anlaşma imzalandığını açıklamıştı.

Kaynak: TASS

Haber Ara