Dolar

32,5001

Euro

34,5561

Altın

2.501,87

Bist

9.548,09

Trump, Sisi'yi teselli etti: Obama'ya bile gösteri yapıldı

ABD Başkanı Donald Trump, Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi'ye karşı düzenlenen gösterilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-24 11:53:48

Trump, Sisi'yi teselli etti: Obama'ya bile gösteri yapıldı

Trump, BM 74. Genel Kurul görüşmeleri için New York'ta bulunan Sisi ile görüşmesi öncesi gazetecilerin karşısına çıktı.

Sisi'nin kısa sürede iyi bir iş yaptığını ifade eden Trump, "Görevi devraldığında ülke karışıklık içindeydi, şimdi değil" ifadesini kullandı.

‘ENDİŞELİ DEĞİLİM'

Mısır'da düzenlenen Sisi karşıtı gösterilerden endişe duyup duymadığına yönelik bir soruya ise Trump, "Herkese karşı gösteriler oluyor, dünyadaki en iyi arkadaşınız (ABD'nin eski Başkanı Barack) Obama'ya karşı bile birçok gösteri oldu. Bu konuda endişeli değilim. Mısır'ın muhteşem bir lideri var ve saygı görüyor" yanıtını verdi.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki bazı meydanlarda, geçen hafta ilk defa Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi aleyhinde gösteri düzenlenmişti. Tahrir Meydanı da dahil bazı meydanlarda bir araya gelen Mısırlılar, Sisi karşıtı sloganlar atmıştı.

SİSİ: SİYASAL İSLAM OLDUĞU SÜRECE, BÖLGE İSTİKRARSZILIKTAN MUZDARİP OLACAK

Aynı soruyu cevaplayan Sisi ise, Mısır'da yasaklı olan Müslüman Kardeşler'in protestoların arkasında olduğunu ileri sürerek, “Ülkelerimizde siyasal İslam iktidara ulaşmaya çalıştığı sürece, bölgede gerçek bir istikrarsızlıktan muzdarip olacak” dedi.

Haber Ara