Dolar

32,3756

Euro

34,9750

Altın

2.325,68

Bist

9.091,62

Trump: Şirketler yeniden ülkemize akın edecekler

Amerikan vergi sisteminde son yılların en büyük değişikliklerini içeren yasa teklifi kabul edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-21 11:20:07

Trump: Şirketler yeniden ülkemize akın edecekler

ABD Başkanı Donald Trump, ülkenin vergi sisteminde son 30 yılın en büyük değişikliklerini içeren yasa tasarısının Kongreden geçmesini, Beyaz Saray'da düzenlenen etkinlikle kutladı. Cumhuriyetçi Kongre üyelerinin iştirak ettiği kutlamada konuşan Trump, vergi paketi kapsamında 3,2 trilyon dolarlık vergi indiriminin hayata geçeceğini müjdeledi.

"ŞİRKETLER YENİDEN ÜLKEMİZE AKIN EDECEKLER"

Trump, Amerikalı şirketlerin kurumlar vergisinin yüzde 35'ten yüzde 21'e çekilmesi nedeniyle, ülkeyi artık terk etmeyeceklerine ve terk edenlerin geri döneceğine dikkati çekerek, "Şirketler yeniden ülkemize akın edecekler." dedi. Ayrıca şirketlerin vergi ödememek için ülke dışına çıkardığı kazançlarını da ABD'ye getireceğini dile getiren Trump, bunun ülke ekonomisine katkısının 4 trilyon doları bulacağını vurguladı.

"OBAMACARE'İ TEKNİK OLARAK İPTAL ETTİK''

Kendisinden önce görevde bulunan Obama tarafından zorunlu hale getirilen sağlık sigortasını yeniden isteğe bağlı kılacağını söyleyen Trump; "Obamacare'i teknik olarak iptal ettik çünkü bireysel sağlık sigortası zorunluluğunu kaldırdık. Bu uygulama, Obamacare için en önemli finansman kaynağıydı." ifadelerini kullandı.

Trump, konuşmasının sonunda Kongrenin Cumhuriyetçi liderleri Mitch McConnell ve Paul Ryan başta olmak üzere vergi tasarısını destekleyen tüm Cumhuriyetçi temsilcilere teşekkür etti.

Bu arada Beyaz Saray basın ofisinden yapılan açıklamada, Trump'ın vergi tasarısını ne zaman imzalayacağının henüz belli olmadığı bildirildi.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara