Dolar

32,3294

Euro

35,0613

Altın

2.284,99

Bist

8.982,03

Trump sınıra duvar adımını atıyor!

ABD Başkanı, kampanya döneminde söz verdiği Meksika sınırına duvar inşaatını bugün başlatıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-25 18:34:10

Trump sınıra duvar adımını atıyor!

Göreve gelir gelmez dünyayı sarsan ABD Başkanı Donald Trump, bugün Meksika sınırına duvar örmeyi başlatıyor ve yedi ülkeden göçmenlerin ülkeye girişini yasaklıyor. Amerikan medyası, söz konusu yasakların dört ay süreceğini yazıyor.

Kampanya döneminde Müslümanların ABD'ye girişini engelleyeceğini ve ABD'deki Müslümanları fişleyeceğini ilan eden ABD Başkanı, sık kullandığı sosyal medya platformu Twitter'dan "Yarın (Çarşamba) Ulusal Güvenlik için büyük bir gün. Birçok şeyle birlikte o duvarı da inşa edeceğiz!" mesajını paylaştı.

Göçmen ve İslam karşıtı Trump'ın seçim kampanyasında verdiği sözler arasında, Meksika sınırına duvar örülmesi ve bunun maliyetinin de ABD'nin güney komşusuna ödetilmesi yer alıyordu.

ABD Başkanı'nın bugün imzalayacağı kararnameyle duvar inşaatının resmen başlaması bekleniyor.

Reuters haber ajansına göre, imza atılacak yeni düzenlemeler arasında ülkeye göçmen girişini sınırlayan kararnameler de var.

Yeni dönemde mültecilerin ABD'ye girişi durdurulacak, Suriye, Irak, İran, Somali, Sudan, Libya ve Yemenlilere verilecek vizeler askıya alınacak.

ABD yasalarına göre, Başkan göçmenlerin kabulünü durdurup ülkeye girişleri sınırlayabiliyor.

ÇİN ANINDA YANIT VERDİ

20 Ocak'ta yemin eden Donald Trump, şimdiye kadar Çin'le karşı karşıya geldi, İsrail'e bayram ettirdi, medyaya savaş açtı, uluslararası ticaret anlaşmasını iptal etti ve Obama tarafından üç kez reddedilen iki ayrı boru hattına dün imza attı.

Trump'ın Güney Çin Denizi'ndeki adalarla ilgili sözlerine tepki gösteren Çin, söz konusu adalar üstünde egemenliğinin tartışmasız olduğunu vurguladı.

ABD Başkanı ve ekibi, Pekin yönetiminin bölgedeki toprak kazanımlarının önüne geçmeyi planlıyor. Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, 'Menfaatlerimizi koruduğumuzdan emin olacağız'

Haber Ara