Dolar

32,4951

Euro

34,9419

Altın

2.430,00

Bist

9.789,54

Trump seçimlerde hile olduğunu iddia etti

ABD başkanı seçilen Donald Trump, Virginia, New Hampshire ve California eyaletlerinde seçmen hilesi yapıldığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-28 10:31:21

Trump seçimlerde hile olduğunu iddia etti

TIMETURK|HABER MERKEZİ 

ABD seçimlerinin üzerinden 20 gün geçti ama spekülasyonlar hala bitmedi.

Ülkede oy sayımında hata olduğu iddiaları konuşulmaya devam ediyor.

Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ve Yeşil Parti adayı Jill Stein, oyların yeniden sayılması
taraftarı... Seçimi kazanarak 45. Başkan olan Trump ise oyların yeniden sayılmasını boş yere zaman ve para kaybı olarak tanımlıyor.

TRUMP'TAN ÇARPICI İDDİA: MİLYONLARCA YASADIŞI SEÇMEN

fff

Kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada toplamda Clinton'dan daha az oy almasına karşın, ABD seçim sistemi nedeniyle başkan seçilebildiği iddialarına yanıt veren Trump; "Electoral sistemi kazanmanın yanı sıra, toplam oyda da önde olabilirdim. Eğer milyonlarca kişi yasadışı şekilde oy kullanmasaydı." ifadelerini kullandı.

Trump'ın iddiaları arasında medyanın kendisine karşı önyargılı tutumu nedeniyle bazı eyaletlerde yapılan seçim hilesinin üstüne gidilmediği de var.

Trump bu konuda "Virginia, New Hampshire ve California'da ciddi seçmen hilesi var. Peki medya neden bundan bahsetmiyor? Ciddi önyargı - büyük problem!" ifadelerini kullandı.

TRUMP BAŞKAN

8 Kasım'da gerçekleşen seçimde iş adamı Donald Trump, Demokrat Parti adayı eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a karşı zaferi kazandı.

Trump ABD'nin 45. Başkanı oldu. Mevcut Başkan Obama'dan 2017'nin Ocak ayında görevi devralması bekleniyor.

Haber Ara