Dolar

32,5437

Euro

34,8287

Altın

2.427,06

Bist

9.722,09

Trump, Rusya konusunda temkinli

ABD Başkanı seçilen Trump'ın, Obama hükümetinin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların sebeplerini yeniden gözden geçirmek istediği açıklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-02 10:29:04

Trump, Rusya konusunda temkinli

ABD Başkanlığına yeni seçilen Donald Trump'ın mevcut ABD yönetiminin uyguladığı yaptırımların yeterliliğini değerlendirmek için ABD istihbarat servisinin siber saldırısı bilgilerini incelemek istediği bildirildi.

ABC kanalına konuşan Trump'ın Basın Sözcüsü Sean Spicer, “Seçilen Devlet Başkanı, önümüzdeki hafta istihbarat servisi temsilcileri ile görüşerek istihbarat bilgilerini inceleyecek ve Obama hükümetinin Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımların Rusya'nın yaptıklarına uygun bir karşılık olup olmadığını değerlendirecek“ dedi.

2015 yılında Washington'un Çin'i ABD'ye yapılan siber saldırıları için suçladığını hatırlatan Spicer, “Çin olağan dışı bir şey yaptı ama Beyaz saray, buna herhangi bir tepki göstermedi, konu ile ilgili açıklama bile yapmadı, sadece hükümet görevlilerine mektup gönderdi, hatta Çin'e karşı herhangi bir tedbir almadı“ diye konuştu.

Haber Ara